Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 09:50

Εγκαίνια στην Ανθοκομική Έκθεση με θαυμάσια μουσική, κόσμο και άπειρα λουλούδια

Εγκαίνια στην Ανθοκομική Έκθεση με θαυμάσια μουσική, κόσμο και άπειρα λουλούδια

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 
Υπό τις μελωδίες της εξαιρετικής Δημοτικής Φιλαρμονικής εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ η 7η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Μάη ενώ αύριο, Δευτέρα, ξεκινούν οι επισκέψεις σχολείων και τα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη Φάρις, το Re-Think-Αγρόκτημα Φοίφα, τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, σχεδόν κάθε βράδυ θα γίνονται διάφορες μουσικές εκδηλώσεις…

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκος, ο οποίος προηγουμένως, κηρύσσοντας την έναρξη της Έκθεσης, αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να διατηρήσει το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων σε καλή κατάσταση, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχει σε προσωπικό, ενώ απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει και για τη βόλτα του, να περάσει ωραία μέσα σε ένα θαυμάσιο χώρο αλλά και για να ψωνίσει άνθη και να στηρίξει τους ανθοπαραγωγούς, σημειώνοντας ότι προσφέρουν τα λουλούδια τους στις χαμηλότερες τιμές.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μανώλης Μάκαρης, Θόδωρος Μπρεδήμας, Δημήτρης Οικονομάκος.

Τη Δευτέρα το πρωί έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα “Στα λουλούδια τριγυρνώ και ανθοδημιουργώ”, από τη Φάρις με θέμα “Καλημέρα με λουλούδια”, από το Re-Think-Αγρόκτημα Φοίφα για το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης και για την τράπεζα παραδοσιακών σπόρων, καθώς και από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων με προσκοπικά παιχνίδια.

Η έκθεση ξεκινά τη λειτουργία της καθημερινά στις εννέα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το απογεύγμα και στη συνέχεια στις έξι το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
Στ.Μ.