Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 09:50

Ονειρεμένο σκηνικό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην 7η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 
Ονειρεμένο και μαγικό το σκηνικό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων αυτές τις ημέρες. Μέσα στο έτσι και αλλιώς όμορφο αυτό χώρο πρασίνου με τις λίμνες, τα συντριβάνια, τα παλιά τρένα έχουν εκτεθεί χιλιάδες πολύχρωμα φυτά, υπάρχει μεγάλη κίνηση ανθρώπων όλων των ηλικιών και υπάρχει και ωραία μουσική. Είναι η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η καλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, όπως τόνισαν, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να την επισκεφθεί, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης και ο εθελοντής πλέον, πρώην υπάλληλος του Δήμου Νίκος Κισκήρας. Τα εγκαίνια θα γίνουν απόψε, Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ…


Γιάννης Λιοντήρης, Παναγιώτης Νίκας, Γιάννης Αδαμόπουλος, Νίκος Κισκήρας

Η έκθεση είναι “ζηλευτή”, ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας και ευχαρίστησε γι’ αυτό την Γεωτεχνική Υπηρεσία, το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε για την προετοιμασία της, τον αντιδήμαρχο και τους ανθοπαραγωγούς που συμμετέχουν. Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι οι τιμές πώλησης των φυτών είναι οι χαμηλότερες δυνατές και κάλεσε τον κόσμο να φύγει από την έκθεση έχοντας αγοράσει μια γλάστρα. Τόνισε πάντως ότι η είσοδος είναι δωρεάν και επιπλέον υπογράμμισε ότι θα γίνουν πάρα πολλές εκδηλώσεις.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος σημείωσε ότι φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθοκομίας και Ανθοδετικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεμινάρια και εργαστήρια. Στάθηκε επίσης στις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν, τονίζοντας ότι η Μουσική θα διατρέχει το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Ο διευθυντής κ. Λιοντήρης επίσης ανέφερε ότι “φέτος δίνουμε βήμα στην εκπαίδευση”, μιλώντας για τα σεμινάρια και εργαστήρια που θα γίνουν τόσο με το ΤΕΙ όσο και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και από την ίδια τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

Τέλος ο Νίκος Κισκήρας απεύθυνε στον κόσμο πρόσκληση να λάβει μέρος στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης. Η βόλτα θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο, θα φτάσει στη μαρίνα από τον καινούργιο ποδηλατόδρομο και θα καταλήξει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στην έκθεση.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, μέχρι την άλλη Δευτέρα, 28 του μήνα, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
Στ.Μ.