Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 12:45

Κουκλοθέατρο από την Πειραματική στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

ΣΠΑΡΤΗ 
Για τρίτη φορά το Μουσείο Λαδιού και Ελιάς, στη Σπάρτη, φιλοξένησε την ομάδα κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, η οποία παρουσίασε χθες την “Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει”, του Σέργιου Σοφικίτη…

Όπως σημειώνει η Πειραματική Σκηνή, η “Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει” ταξίδεψε μέχρι τη Σπάρτη και “παρουσιάστηκε σε παιδιά ειδικού σχολείου και σε μαθητές νηπιαγωγείου στο Μουσείο Ελιάς και λαδιού. Στη κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου τα παιδιά απόλαυσαν την καινούργια πρωτότυπη κουκλοθεατρική παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής και απόλαυσαν όλους τους ήρωες του παραμυθιού του Σέργιου Σοφικίτη στο βυθό της θάλασσας. Μία γοργόνα γιγαντόκουκλα διηγήθηκε το παραμύθι και όλα τα θαλασσινά πλάσματα, ιππόκαμποι, καλαμάρια, ξιφίες, δελφίνια, χταποδάκια, καρχαρίες, αστερίες, μαριδούλες και χιλιάδες άλλα ψαράκια κολύμπησαν μουσικά και κράτησαν παρέα στα παιδιά μαζί με την καλόκαρδη πρωταγωνίστρια τη Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει, παρασυρμένη από τις συνταγές του διαιτολόγου Φον Ανορεξιάν... Είναι η τρίτη φορά που το Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού Σπάρτης φιλοξενεί την ομάδα κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Μετά την άψογη φιλοξενία στο Μουσείο και την παράσταση, καταλήξαμε, όπως πάντα, στο Παρόρι για ένα μεζεδάκι κάτω από τα πλατάνια!”.