Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 19:47

Ο ήχος και ο χώρος για τρεις μέρες στην Αρχαία Μεσσήνη από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

TUNED CITY 1-3/6/2018 
Ξεκινά αύριο, 1η Ιούνη, στην Αρχαία Μεσσήνη,το Tuned City, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Για τρεις ημέρες, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “η αρχαιοελληνική πόλη της Μεσσήνης μεταμορφώνεται σε ένα ανεξάντλητο ηχοτοπίο -μια τεράστια πλατφόρμα καλλιτεχνικής παραγωγής και παρουσιάσεων, συζητήσεων και διαμεσολάβησης της τέχνης του ήχου και της μουσικής σε δημόσιους χώρους- και επανασυστήνεται στο κοινό”. Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, καλοσωρίζει το Tuned City στην Αρχαία Μεσσήνη και τονίζει ότι υποστηρίζει τη δράση του Ιδρύματος με όλα τα μέσα που διαθέτει...

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για το Tuned City θα είναι ελεύθερη (θα καλυφθεί από το Ίδρυμα). Την Παρασκευή μέρη της δράσης θα πραγματοποιηθούν από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στο Θέατρο και στην Αγορά, από τις τρεις μετά το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα στο χωριό της Αρχαίας Μεσσήνης και από τις οχτώ μέχρι τις εννέα το βράδυ στο Θέατρο.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν δράσεις στο Εκκλησιαστήριο και στην Αγορά,  το μεσημέρι-απόγευμα στο Εκκλησιαστήριο, την Αγορά και την Παλαίστρα και το βράδυ στο Εκκλησιαστήριο.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνουν δράσεις στο Εκκλησιαστήριο, το Ασκληπιείο και το Στάδιο, το μεσημέρι-απόγευμα στην Αγορά, στο Στάδιο και στην Παλαίστρα και το βράδυ στο βουνό της Ιθώμης, στην παλιά μονή Βουλκάνου (ανάβαση με τα πόδια, θα απαγορεύτεται η άνοδος οχημάτων).

Στην ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, για το Tuned City, σημειώνονται τα εξής: “Ο Δήμαρχος Μεσσήνης με αισθήματα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης καλωσορίζει το  ΤUNED CITY της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αρχαία Μεσσήνη 1-3.6.2018. Συγχαίρει τους διοργανωτές για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν τη δράση τους, στην Αρχαία Μεσσήνη. Τόπο Κοιτίδα Πολιτισμού, πέραν του πλούσιου και πολύτιμου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της, έχει να επιδείξει μια συνεχιζόμενη πορεία σε θέματα πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό κέντρο γνώσης  μελέτης και έρευνας της χώρας μας. Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Μεσσήνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιδρύματος και υποστήριξε με τα μέσα που διαθέτει, σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό την ανωτέρω δράση.

Προς ενημέρωση δημοτών μας και επισκεπτών σας γνωστοποιούμε ότι: α) η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη β) όλες οι εκδηλώσεις (ομιλίες, παραστάσεις, παρουσιάσεις) θα είναι στα Αγγλικά

Στο link της Δράσης: sgt.gr/gre/SPG2027/ θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα προκράτησης δελτίων εισόδου στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.”.