Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 00:24

Γαλάζια Νύχτα: Η Καλαμάτα την Παρασκευή ξενυχτάει και διασκεδάζει στην Παραλία

Γαλάζια Νύχτα: Η Καλαμάτα την Παρασκευή ξενυχτάει και διασκεδάζει στην Παραλία

ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΡΚΙΝΓΚ-Μ.ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 
Θα είναι από τις πιο χορευτικές, πιο μουσικές, πιο ωραίες, πιο διασκεδαστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού στην Καλαμάτα. Θα είναι η 3η Γαλάζια Νύχτα. Παρασκευή, στις εννιά το βράδυ, ξεκινούν οι εκδηλώσεις και η διασκέδαση θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Γι’ αυτό διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές, που καλούν όλο τον κόσμο, από όλη τη Μεσσηνία και ευρύτερα τη νότια Πελοπόννησο, να έρθουν και να διασκεδάσουν. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η Γαλάζια Νύχτα της Καλαμάτας θα είναι νύχτα της θάλασσας, του καλοκαιριού, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Επιπλέον είπε ότι θα είναι βραδιά στήριξης και των επαγγελματιών της Παραλίας...

“Παρακαλώ τον κόσμο να κατέβει στην Παραλία, να βοηθήσει τους επαγγελματίες, να διασκεδάσει. Δεν χρειάζεται να ξοδευτεί κιόλας, ξέρω ότι δεν υπάρχουν και χρήματα. Έχει ληφθεί πρόνοια από το Δήμο η βραδιά να είναι όμορφη, συνιστώ όμως να βοηθήσουμε τον επαγγελματικό κόσμο, που περιμένει αυτή τη βραδιά για το ξεκίνημα του καλοκαιριού”, ανέφερε ο δήμαρχος.

Επίσης ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η εκδήλωση διαφημίζεται ώστε να έρθει κόσμος από όλη τη νότια Πελοπόννησο, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να μετακινηθεί με τα πόδια, αλλά και να προσέξει για την ασφάλειά του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη επίσης τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Βεργόπουλο, τονίζοντας ότι ανταπεξήλθε στις ανάγκες διοργάνωσης της Γαλάζιας Νύχτας, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι “το μόνο που έχω να πω είναι καλή διασκέδαση, καλά να περάσει ο κόσμος, να είναι μια όμορφη βραδιά”.


Δημήτρης Τσιγαρίδης, Παναγιώτης Νίκας, Δημήτρης Βεργόπουλος, Θανάσης Θωμόπουλος και Θωμάς Παλάντζας

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι στη φετινή Γαλάζια Νύχτα “συμμετέχουν, συνεργάζονται και κάνουν τις δικές τους δραστηριότητες πολλοί φορείς, δίνοντας ιδιαίτερο τόνο σε μια βραδιά κεφιού, διασκέδασης με πολλές εκπλήξεις, μουσική και χορό”.

Τα βασικά σημεία των εκδηλώσεων της Γαλάζιας Νύχτας, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, θα είναι στην κεντρική προκυμαία, στην πλατεία της Ανάστασης και στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου.

Στην κεντρική προκυμαία, πρόσθεσε, θα γίνουν δραστηριότητες από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, εκπομπές από ραδιοφωνικούς σταθμούς και στις δέκα το βράδυ θα ακολουθήσουν χοροί από το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού. Ίδιο περίπου πρόγραμμα θα υπάρξει και στα άλλα δύο σημεία.

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος συνέχισε σημειώνοντας ότι “φέτος πραγματοποιείται μια επέκταση της δραστηριότητας της Γαλάζιας Νύχτας με εκδηλώσεις στη Μικρή Μαντίνεια, όπου μουσική και χορός θα έχουν το κύριο λόγο”.

Είπε τέλος ότι θα προσφέρεται στον κόσμο άφθονο παγωμένο νερό, προσφορά της εταιρίας “Ανδανία”, το οποίο θα μεταφέρει δωρεάν η επιχείρηση Σπανούδη.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Θωμάς Παλάντζας, σημείωσε ότι το Τμήμα θα συμμετέχει στη Γαλάζια Νίκα με 12 σχολές χορού της Καλαμάτας. Όπως είπε, “προετοιμάζουμε αρκετό καιρό μεγάλη χορευτική εκδήλωση με χορευτικές επιδείξεις από μαθητές, ανοιχτά μαθήματα για το κοινό και χορό για όλους”.

Ο Θανάσης Θωμόπουλος, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ανέφερε ότι η Ομάδα θα λειτουργήσει σταθμό α’ βοηθειών στην πλατεία της Ανάστασης, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου έκτακτου περιστατικού, ενώ θα γίνεται και πεζή περιπολία στη Ναυαρίνου για τον ίδιο σκοπό. Επιπλέον σημείωσε ότι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα σκάφος στο λιμάνι για άμεση επέμβαση, εφόσον χρειαστεί, μέσα στη θάλασσα.

Τέλος ο υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου, Θανάσης Τσιγαρίδης, ανέφερε ότι παιδιά θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες στην κεντρική προκυμαία, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες και άλλα παιχνίδια, ενώ το προσωπικό θα ενημερώνει τους γονείς για τις νέες εγγραφές, καθώς η σχετική προθεσμία “τρέχει”.

Στ.Μ.