Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 01:58

Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών: Η ζωή είναι στη μουσική, στο χορό, στην κοινή δημιουργία

Αργύρης Καραγγελής, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Ευάγγελος Σιδερέας, Καλλιόπη Σπυροπούλου και Μαρία Οικονομάκου Αργύρης Καραγγελής, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Ευάγγελος Σιδερέας, Καλλιόπη Σπυροπούλου και Μαρία Οικονομάκου

ΚΕΠΕΠΨΥ 
Δύο μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, μία στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, την Τετάρτη 27 Ιούνη και μία στα Φιλιατρά, το Σάββατο 30 Ιούνη, διοργανώνει για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ). Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετέχουν εθελοντικά μουσικά σχήματα και πολιτιστικοί σύλλογοι. Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και τις δύο εκδηλώσεις μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΚΕΠΕΠΨΥ…

Ο πρόεδρος του Κέντρου, Ευάγγελος Σιδερέας, σημείωσε ότι σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων για την πρόληψη των ναρκωτικών. Πρόσθεσε όμως ότι την ευαισθησία μας και την προσήλωσή μας στην πρόληψη πρέπει να τη δείχνουμε καθημερινά και όχι μόνο στις 26 Ιούνη κάθε χρόνου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τα σχήματα και τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Η Καλλιόπη Σπυροπούλου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στη διοίκηση του ΚΕΠΕΠΨΥ, ανέφερε ότι στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιούνη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, θα συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα “Εκτός Απροόπτου” του Παναγιώτη Μάλαμα, “No Barcode” που έχουν δημιουργήσει μαθητές του Μουσικού Σχολείου και οι “Οι Φίλοι της παράδοσης”. Η εκδήλωση της Τετάρτης θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ. Η εκδήλωση στα Φιλιατρά, το άλλο Σάββατο, θα γίνει στο χώρο του Λυκείου, στις οχτώ το βράδυ και θα συμμετέχουν ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Η επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, από την πλευρά της επισήμανε ότι το θέμα των δύο εκδηλώσεων θα είναι “Μιλώντας για την πρόληψη μέσα από τη Μουσική και το Χορό”, ενώ για την πρόληψη των εξαρτήσεων ανέφερε ότι “ο καθένας μας έχει ταλέντα, δεξιότητες και όταν αυτές συναντηθούν με τις δεξιότητες άλλων ανθρώπων τότε δημιουργείται μια ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούν θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας και για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Και τότε δύσκολα υιοθετείς συμπεριφορές που “τραυματίζουν” τη ψυχή και το σώμα σου. Άρα αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι ότι η ουσία της πρόληψης σε εμπνέει να δεις με πιο θετική, με πιο αισιόδοξη ματιά τη ζωή”.

Για το σημαντικό έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ μίλησαν ακόμη ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς και η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου.

Τέλος ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου και εκπρόσωπος του σχήματος “No Barcode”, Αργύρης Καραγγελής, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για το σχήμα το ότι προσκλήθηκε να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις. Τόνισε ότι ως νέοι και μουσικοί αυτό που θέλουν να δείξουν είναι ότι η ζωή είναι στη μουσική, σε άλλες δημιουργικές διόδους και όχι στα ναρκωτικά. Υπογράμμισε δε ότι ειδικά η μουσική οδηγεί τον άνθρωπο σε δημιουργικά μονοπάτια και μπορεί να τον κρατήσει μακριά από εξαρτήσεις.

Στ.Μ.