Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 23:40

“Μορφές και χρώματα” από τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις

“Μορφές και χρώματα” από τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ 
Τους καλλιτεχνικούς καρπούς που απέδωσε η εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώθηκε θα παρουσιάζουν από απόψε, Πέμπτη βράδυ, και για όλο το καλοκαίρι, οι σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας. Η έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, μπατίκ και ελεύθερου σχεδίου θα εγκαινιαστεί στις 8:30 το βράδυ. Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική γιατί και οι καλλιτεχνικοί στόχοι που τέθηκαν στο ξεκίνημα επιτεύχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους αλλά και επειδή σημειώθηκε μια αύξηση του αριθμού των σπουδαστών κατά 20% περίπου! Όπως παρατήρησε, η αύξηση αυτή δείχνει ότι “οι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται γι’ αυτό που λέμε σοβαρή εικαστική παιδεία”...

Στην έκθεση θα παρουσιάζεται η δουλειά τόσο των παιδιών όσων και των ενήλικων σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου. Η λειτουργία της έκθεσης θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου και οι επισκέπτες μπορούν να προσέρχονται στο παραδοσιακό κτίριο της Παραλίας τις καθημερινές από τις εφτά το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Με την ευκαιρία ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε ότι τη χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν λειτούργησε το τμήμα αγιογραφίας λόγω ενός ανυπέρβλητου εμποδίου για την πρόσληψη δασκάλου, διαβεβαίωσε όμως ότι θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά, όπως επίσης ανέφερε ότι θα λειτουργήσει κανονικά και το τμήμα μπατίκ, που φέτος ξεκίνησε δοκιμαστικά και απέδωσε επιτυχημένα αποτελέσματα.

Ακόμη, ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης ανακοίνωσε την παράταση της έκθεσης “Επιλογές 3”, με έργα καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στη Δημοτική Πινακοθήκη “Α. Τάσσος”. Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που σημειώνει ο έκθεση, πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, διευκρινίζοντας ότι η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στ.Μ.