Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 23:33

Λευκή Νύχτα με εκπτώσεις και διασκέδαση χωρίς προηγούμενο

Παναγιώτα Ντίντα, Λίλιαν Ψηλάκη, Παναγιώτης Νίκας, Δημήτρης Βεργόπουλος και Θανάσης Βασιλόπουλος Παναγιώτα Ντίντα, Λίλιαν Ψηλάκη, Παναγιώτης Νίκας, Δημήτρης Βεργόπουλος και Θανάσης Βασιλόπουλος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Διασκεδάστε, εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε τις μεγάλες εκπτώσεις που θα προσφέρουν τα εμπορικά καταστήματα, ελάτε το Σάββατο στην Καλαμάτα να περάσετε την καλύτερη Λευκή Νύχτα που γίνεται στην Ελλάδα, είναι το κάλεσμα που απευθύνουν στον κόσμο ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με τους συνεργάτες του και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη, τόνισαν ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας, το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη, από τις οχτώ το βράδυ μέχρι τις τέσσερις το πρωί…

Ο δήμαρχος κ. Νίκας τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι πρωτοπόρος πόλη σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση επιτυχημένων Λευκών Νυχτών και πως για τη φετινή διοργάνωση έχει γίνει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και θα έρθουν στην πόλη χιλιάδες άνθρωποι, από όλη την Πελοπόννησο, εκδρομείς οργανωμένα από την Αθήνα και από άλλες περιοχές. Είναι μια διοργάνωση, συνέχισε ο δήμαρχος, που έχει σκοπό την οικονομική τόνωση των εμπορικών καταστημάτων και τη ψυχαγωγία του κόσμου. Ακόμη ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για την ανέφελη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο και την πρόεδρό του, Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία τόνισε ότι αποσκοπεί στην αντίσταση στην κρίση.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε από την πλευρά της ότι η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη διάρκεια, με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις και με την καλύτερη διασκέδαση. Κάλεσε και εκείνη τον κόσμο να έρθει στην Καλαμάτα, να διασκεδάσει και να κάνει τα ψώνια του σε τιμές με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις.

Μίλησαν ακόμη για τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Βεργόπουλος, Παναγιώτα Ντίντα και Δημήτρης Βεργόπουλος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, “τη βραδιά θα ανοίξει στις 20.30 η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η οποία θα παρουσιάσει τις μουσικές της σε επίκαιρα σημεία του κέντρου της πόλης: ιστορικό Δημαρχείο, κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, οδός Αναγνωσταρά, πλατεία 23ης Μαρτίου και πλατεία Όθωνος.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση ραδιοφωνικού προγράμματος και θ’ ακούγεται μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με πολλές εκπλήξεις. Το ίδιο θα συμβεί και στην πλατεία Όθωνος, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου (έναντι Πνευματικού Κέντρου) και στην Αριστομένους (παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ), καθώς και στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας, ραδιοφωνικοί σταθμοί θα κάνουν παρουσίαση προγράμματος και θα βάζουν μουσική, ενώ θα υπάρξουν χορευτικά από συλλόγους και πολλές εκπλήξεις. Ο νυχτερινός ουρανός θα φωτισθεί από βεγγαλικά και μπαλόνια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα λειτουργήσει στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας - Βασιλέως Γεωργίου, εστιάζοντας στους μικρούς μαθητές, που θα μεταλαμπαδεύσουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους. Θα περιλάβει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ θα διανεμηθούν έντυπο υλικό, τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια κ.λπ.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, στο πλαίσιο της 6ης Λευκής Νύχτας / 2018, θα διοργανώσει χορευτική εκδήλωση, στην οποία θα μετάσχουν οι σχολές χορού: Σύλλογος Αθλητικού χορού Ξενία, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Σύλλογος Χορού και Ενόργανης Γυμναστικής «Η χαρά του παιδιού», σχολή χορού Fame Dance Academy και Baila Fuerte.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Με Απόφασή του, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας απαγορεύει κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας την κυκλοφορία και τη στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:

  • Κροντήρη
  • Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου
  • Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
  • Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού
  • Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
  • Αναγνωσταρά
  • 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
  • Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
  • Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
  • Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς:

  • Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας
  • Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
  • Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
  • Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
  • Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
  • Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Β. Γεωργίου
  • Αριστοδήμου από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
  • Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου
  • Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.

Η Απόφαση αυτή ισχύει από ώρα 21:00 της 01-09-2018, ημέρα Σάββατο έως την 04:00 ώρα της 02-09-2018, ημέρα Κυριακή, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ).

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Από τα πάρκινγκ του Βιοτεχνικού Πάρκου και των καταστημάτων Lidl και Metro, που βρίσκονται στη Νέα Eίσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 21:00 έως τις 3:00, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο) ανά 30 λεπτά. Επίσης, το Αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν το κοινό από τη Μικρή Μαντίνεια και τους ενδιάμεσους σταθμούς ανά μία ώρα.

Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.