Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:13

Πως φτιάχνεται και πως θα λειτουργήσει το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρίνο

Πως φτιάχνεται και πως θα λειτουργήσει το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρίνο

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” 
Μια σημαντική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει πως κατασκευάζεται και πως θα λειτουργήσει το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρίνο, το οποίο θα ποντιστεί στη θάλασσα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, θα απόψε το παράρτημα Καλαμάτας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Είναι μια ενημέρωση που θα γίνει στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού θεσμού “Βραδιά Ερευνητή”...

Ο θεσμός αυτός έχει σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τα επιτεύγματα της έρευνας και διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

Απόψε λοιπόν, Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη, από τις εφτά το απόγευμα μέχρι έντεκα το βράδυ “το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» στο παράρτημά του στην Καλαμάτα (Παπατσώνη 4, προς τη Φαρών πάνω από τα σκαλιά του Αγ. Νικολάου) θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του υποβρυχίου τηλεσκοπίου νετρίνο KM3NeT στη Μεσόγειο θάλασσα και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας. Το εχθρικό περιβάλλον της βαθιάς θάλασσας παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις και τεχνολογικά προβλήματα που απαιτούν επίλυση για την ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία του τηλεσκοπίου νέας γενιάς KM3NeT.

Θα προβληθούν βίντεο από τις δραστηριότητες του KM3NeT”.