Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:11

Παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την πολυγλωσσία στη Δημόσια Βιβλιοθηκη

Παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την πολυγλωσσία στη Δημόσια Βιβλιοθηκη

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Παιδικό εργαστήριο, που έχει σκοπό να παρακινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πολυγλωσσία, έχει διοργανώσει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της γαλλικής γλώσσας. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα και είναι μια εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο  γιορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (26 Σεπτέμβρη)...

Όπως σημειώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας “κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages). Σκοπός της καθιέρωσης του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι:

  •         Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσότερων της μίας.
  •         Η διατήρηση και η καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
  •         Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.
  •         Η συμπερίληψη και λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της α’θμιας & β’θμιας εκπαίδευσης Δημάκου Μαρία-Ελένη, Σκλήκα Ουρανία, Sylvie Dufresne και με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Christaki Informal Education Centre and Foreign Language School – Μαρία Χριστάκη, Saint-Exupéry Ευριδίκη Εξαρχάκου και Γαλλικά – Κάλλια Ταβουλάρη διοργανώνει παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην πολυγλωσσία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 μμ έως 19.30 μμ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την πολυγλωσσία και παιγνιώδεις δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (απαραίτητη) οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί στο 27210 96818 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η συμμετοχή είναι δωρεάν”.