Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 01:11

Τη Δευτέρα το απόγευμα τα εγκαίνια στην Πύλο με τον πρωθυπουργό

Τη Δευτέρα το απόγευμα τα εγκαίνια στην Πύλο με τον πρωθυπουργό

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ
Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα, από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, ότι τη Δευτέρα  θα βρίσκεται στην Πύλο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και θα εγκαινιάσει το νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την έκθεση του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux στον όροφο της οικίας Τσικλητήρα.

«Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο νέων εκθέσεων στην Πύλο στο Δήμο Πύλου Νέστορος», σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και συνεχίζει:  «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» τιτλοφορείται η Περιοδική Έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία θα φιλοξενείται στο κτήριο Πασά στο Φρούριο της Πύλου και θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες τις τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 18:30. Την ίδια ημέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση της Επανέκθεσης της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux στην Οικία Τσικλητήρα στις 20:00».
Στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα τελέσει τα εγκαίνια των εκθέσεων. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, κ. Αγγελική Σίμωσι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα δυο μεγάλα αυτά έργα για την ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να επισκεφτούν τις εκθέσεις από την ήμερα των εγκαινίων».