Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 08:40

Δεκαήμερο εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Βασίλης Παπαευσταθίου, Νινέτα Σωτηράκη, Θύμιος Αλεξόπουλος, Αλέκα Κανελλοπούλου, Στέργιος Σιφνιός, Δημήτρης Κακαλίκας, Κώστας Γιαννόπουλος Βασίλης Παπαευσταθίου, Νινέτα Σωτηράκη, Θύμιος Αλεξόπουλος, Αλέκα Κανελλοπούλου, Στέργιος Σιφνιός, Δημήτρης Κακαλίκας, Κώστας Γιαννόπουλος

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 
Δέκα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς συμπληρώνουν φέτος οι εθελοντές των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, που γιορτάζουν για όσα έχουν κάνει αλλά και για όσα “εισπράττουν” όταν βλέπουν τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουν να στέκονται όρθιες. Η επέτειος θα γιορταστεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο συμμετέχουν, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά αυτών των εθελοντών, πολλοί τοπικοί φορείς. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 2 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 του μηνός, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας…

Η Αλέκα Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος των δύο δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης, σε συνέντευξη Τύπου μίλησε για αυτό το ταξίδι των δέκα χρόνων, το οποίο σημείωσε ότι ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα εθελοντών, ακολούθησε μια πορεία αργή αλλά σταθερή και τελικά κατάφερε να εξελιχθεί σε μια ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση, με τη βοήθεια των εθελοντών, των χορηγών, των μελών και των φίλων.

Η κ. Κανελλοπούλου σημείωσε ότι το μέλημα των δομών της Καλαμάτας είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρειάζονται τέτοια στήριξη.

Απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να προσέλθει στις εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί και ιδιαίτερα στην κεντρική, την Κυριακή 4 Νοέμβρη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο.

Τέλος η κ. Κανελλοπούλου ευχήθηκε οι εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα να συνεχίσουν να είναι γεροί και δυνατοί και τα επόμενα χρόνια για να εξακολουθήσουν να προσφέρουν τη στήριξή τους στα παιδιά και τις οικογένειές τους.Ο Στέργιος Σιφνιός, από την κεντρική υπηρεσία των Παιδικών Χωριών SOS, σημείωσε από την πλευρά του ότι οι δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Καλαμάτα και οι δράσεις που υλοποιούνται είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί πετυχαίνουν να εξασφαλίζουν φυσιολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Είπε ότι τα Παιδικά Χωριά SOS στοχεύουν στην αποϊδρυματοποίηση και πως η συνεχής επιδίωξη είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τέλος ο κ. Σιφνιός ευχαρίστησε ειλικρινά τους φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς επίσης κάλεσε και εκείνος τον κόσμο να τις παρακολουθήσει για να διαχυθεί παντού το μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στον γιορτασμό διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις τις οποίες και παρουσίασαν, όπως ο Δημήτρης Κακαλίκας από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”, ο Κώστας Γιαννόπουλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιίκων, ο Θύμιος Αλεξόπουλος από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, η Νινέτα Σωτηράκη από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Βασίλης Παπαευσταθίου από τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Στ.Μ.