Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 11:44

Γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή και στην Καλαμάτα

Γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή και στην Καλαμάτα

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ACCORDO 
Η εθελοντική ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας διοργανώνει και φέτος δημόσιο θηλασμό στην Καλαμάτα, την Κυριακή 4 Νοέμβρη, ημέρα που θα διενεργηθεί για 9η χρονιά πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός σε περισσότερες από 55 πόλεις της χώρας. Είναι μια δράση στο πλαίσιο του γιορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει, να αφυπνίσει, να υποστηρίξει τις νέες μητέρες και όλο τον πληθυσμό για τον μητρικό θηλασμό…

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του δημόσιου μητρικού θηλασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, η εκδήλωση γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής 4 Νοέμβρη στο καφέ Accordo του πεζόδρομου της Αντωνοπούλου, στην πλατεία και “τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και οι μικροί μας φίλοι! Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

♦ Πληροφορίες για την εκδήλωση στη Καλαματα:

https://www.facebook.com/events/1736198553120127”