Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 11:17

Καλαματιανοί γνώρισαν χθες το Θέατρο του Καταπιεσμένου

Καλαματιανοί γνώρισαν χθες το Θέατρο του Καταπιεσμένου

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΙ “HOUSE BY PHAOS” 
Τι είναι το Θέατρο του Καταπιεσμένου και πως τελικά μπορεί ο άνθρωπος να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στη ζωή του, γνώρισαν χθες οι Καλαματιανοί που το βράδυ όχι παρακολούθησαν αλλά συμμετείχαν στην παράσταση του Θεάτρου Φόρουμ, στον πολυχώρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού House by Phaos…

Το Θέατρο Φόρουμ συγκροτείται από διεθνή ομάδα του οργανισμού νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.Ν.Ε., η οποία από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Τα μέλη ομάδας εκπαιδεύονται στην Καλαμάτα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, το οποίο είχε εμπνευστεί ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης και ηθοποιός Augusto Boal. To Θέατρο του Καταπιεσμένου τοποθετεί τον θεατή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της θεατρικής πράξης, της οποίας γίνεται ο πρωταγωνιστής.

Τα μέλη της ομάδας, 24 σύμβουλοι από 11 χώρες, εκπαιδεύονται πιο συγκεκριμένα στην Καλαμάτα για το πως να κάνουν το Θέατρο του Καταπιεσμένου με τους νέους με τους οποίους δουλεύουν.


Ο εκπρόσωπος του Κέντρου Νέων Καλαμάτας Φιλάρετος Βούρκος με την εκπρόσωπο του Θεάτρου Φόρουμ από τη Βραζιλία, μιλούν στο κοινό για το Θέατρο του Καταπιεσμένου

Χθες το βράδυ, στο House by Phaos, η αίθουσα του οποίου γέμισε από κόσμο, έγινε πρώτα μια ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Κέντρου Νέων Φιλάρετο Βούρκο και την εκπρόσωπο της ομάδας εκπαιδευτών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου και ακολούθησε η θεατρική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε αφού πρώτα το κοινό τόνωσε με ασκήσεις την ενέργειά του ώστε να αλληλεπιδράσει στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Ως μεθοδολογία το Θέατρο του Καταπιεσμένου χρησιμοποιείται από συμβούλους νέων, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και γενικά από όσους εργάζονται στην εκπαίδευση και στα κοινωνικά επαγγέλματα.