Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 11:13

Πλήθος κόσμου και επισήμων στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης

Πλήθος κόσμου και επισήμων στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης

Με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου, ανήμερα της επετείου, ο εορτασμός της ιστορικής νικηφόρας Ναυμαχίας της Μεθώνης, όπου το 1825 ο Ελληνικός Στόλος με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη πυρπόλησαν τον τουρκικό στόλο στην Μεθώνη και μια πυριτιδαποθήκη από ξηρά...

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας πραγματοποιήθηκε στο γραφικό λιμάνι της Μεθώνης.  Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, μικροί και μεγάλοι με πυρσούς στα χέρια, κανόνια της εποχής και φόντο το επιβλητικό Μπούρτζι, δημιουργούσαν εικόνες που σε γυρνούσαν πίσω στο χρόνο.
Νωρίτερα, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μεθώνης, πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή της Ναυμαχίας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, Αντώνη Τσιρίγο, ενώ στην πλατεία της παραλίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης και απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Μεθώνης.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις τέλεσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με συνδιοργανωτές το Τοπικό Συμβούλιο Μεθώνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης, τον Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, τον Σύλλογο Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και Ευρύτερης Περιοχής "Ιωάννης Καποδίστριας", τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μεθώνης, τον Σύλλογο Αλιέων Μεθώνης, τον Ναυτικό Όμιλο Πύλου και τους Ελληνομνήμονες.