Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 13:58

Γιορτάζει η Κορώνη

Γιορτάζει η Κορώνη

Γιορτάζει η Κορώνη την Παρασκευή και ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο καλούν στις θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις για τη Ζωοδόχο Πηγή. Επίκεντρο του εορτασμού είναι η εκκλησία της Παναγίας Ελεήστριας...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή της Διακαινισίμου, προς τιμήν της πολιούχου, πραγματοπιοιείται παμμεσηνιακή θρησκευτική πανήγυρη και λιτανεία της εικόνας της Παναγιάς Ελεήστριας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα, Πέμπτη, 2 Μαΐου, όπου στις 19:30 θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, ενώ το βράδυ, στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία.
Αύριο το πρωί (03/05) θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομου, ενώ στις 11:00 θα ακολουθήσει λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας και επιμνημόσυνο τρισάγιο μπροστά από τις προτομές του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης, Γρηγορίου Μπίστη, και του αείμνηστου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου Δασκαλάκη.