Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 12:31

Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ
Υπό τον τίτλο «To Moυσείο ως χώρος εμπειρίας και δράσης», το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας συμμετέχει, με δράσεις και εκδηλώσεις για οικογένειες και παιδιά, στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο (18 Μαΐου). Συμπράττει, φέτος μάλιστα, με το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, οι εκδηλώσεις το οποίου κορυφώνονται το Σάββατο με την παρέλαση μουσειόκουκλων…

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, το Σάββατο, οργανώνονται οι ακόλουθες δράσεις:

Α) Εκπαιδευτική δράση για σε οικογένειες με παιδιά 8 -12 ετών, με τίτλο  «Ένα αξέχαστο ταξίδι, ανακαλύπτοντας μια παρέα από ζωάκια και εννέα λυχνάρια» ( 11.00  - 13.00). Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση,  27210-63100 (εσωτερικό 118) ή 6979108085.

Β) Κατάληξη της παρέλασης μουσειόκουκλων του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, στην περιοχή της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας (γύρω στις 13:30). 

Γ) Εκπαιδευτική δράση «Τα ζωάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας»  για οικογένειες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά (16:30-19:00). 

Δ) Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων «Από το Μουσείο δε θέλω να βγω» της ομάδας Splaaash σε εορταστική εκδήλωση, στον πεζόδρομο μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας και Μπενάκειου κτιρίου, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μουσική και  τραγούδια (20:00 – 21:30). 

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας καθώς και στα άλλα αρχαιολογικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την ημέρα αυτή είναι ελεύθερη. 

Υπεύθυνες εκδηλώσεων: Κατερίνα Τζαμουράνη-Μαίρη Τσουλάκου