Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 13:21

Εντυπωσιακή και φέτος η έκθεση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΟΥΝΗ 
Για ακόμη μια χρονιά “βούλιαξε” από κόσμο το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, χθες το απόγευμα συγκεκριμένα, όταν εγκαινιάστηκε η έκθεση των δημιουργιών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα προγράμματα του οποίου παρακολούθησαν φέτος περισσότεροι από 3.000 εκπαιδευόμενοι! Όπως τόνισαν οι ομιλητές, το ΚΕΚ μπαίνει με τη νέα χρονιά σε μια νέα περίοδο, καθώς θα μπορεί να ενταχθεί απευθείας σε προγράμματα που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ, νομαρχιακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το έργο που γίνεται στο ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι ήδη έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου οργανισμού…

Πρώτος μίλησε ο διευθυντής του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τζαβάρας, ο οποίος τόνισε ότι ο οργανισμός αυτός αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα δια βίου μάθησης σε όλη την Πελοπόννησο και ενδεχομένως στην περιφερειακή Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΚΕΚ με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο. Δήλωσε υπερήφανος για το έργο που γίνεται, υπερήφανος για τους εκπαιδευτές του ΚΕΚ και ευχαρίστησε τους πολιτικούς του προϊσταμένους για τη συνεργασία τους, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον εκπρόσωπο του ΚΕΚ Απόστολο Γκούνη.

Ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η περιφερειακή αρχή δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, γι’ αυτό και στο σχεδιασμό είναι η ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ανά πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στ.Μ.