Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 10:23

Εκδρομή στη Σπάρτη για τα Παλαιολόγεια

Εκδρομή στη Σπάρτη για τα Παλαιολόγεια

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ
Εκδρομή στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Ελαιολάδου, στη Σπάρτη, διοργανώνει το απόγευμα για τους φίλους της η Ομάδα «Πάμε Βόλτα-Ζήσε στην Πόλη σου σαν Τουρίστας». Σκοπός της εκδρομής είναι η παρακολούθηση της μουσικοαφηγηματικής παράστασης «54 ημέρες: η πορεία προς την αιωνιότητα», που πραγματοποιείται απόψε στις 21:00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης για τα «Παλαιολόγεια»...

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης -29 Μαΐου 1453- και στον τελευταίο αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ο οποίος έπεσε κατά την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης. Κεντρικό θέμα της αποτελούν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτά καταγράφηκαν από μάρτυρες της εποχής και επιβίωσαν έως τις μέρες μας, μέσω τραγουδιών από διάφορες περιοχές.
Η αφήγηση των αποσπασμάτων θα συνοδεύεται από βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον Παιδαγωγικό Φιλότεχνο Όμιλο Φάριδος (Τμήμα Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης). 

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη στεγασμένη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Σπάρτης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Η μεταφορά των φίλων της Ομάδας Πάμε Βόλτα στη Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί με το 7θέσιο αμάξι της Ομάδας. Η μετάβαση θα γίνει μέσω Ταϋγέτου και η επιστροφή μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου.
Ώρα αναχώρησης από Καλαμάτα: 19:00.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
Για δηλώσεις συμμετοχών: στο τηλ. 6936-518550.