Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 12:22

Τα εργαστήριά του παρουσιάζει το Κέντρο Νέων

Τα εργαστήριά του παρουσιάζει το Κέντρο Νέων

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ Α49
Λίγο πριν κλείσει τον φετεινό δημιουργικό κύκλο του, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, προχωρά στην παρουσίαση των εργαστηρίων του σε μια κίνηση γνωριμίας με το κοινό της Καλαμάτας. Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα (29/05), στις επτά  το απόγευμα στον πολυχώρο A49 (Αναγνωσταρά 49)...

«Μια ευκαιρία να σας δείξουμε πώς περνάμε στα εργαστήριά μας αλλά και πόσα υπέροχα πράγματα δημιουργούνται στο χώρο μας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και εισηγητές των εργαστηριών», σημειώνει η ομάδα των εθελοντών του ΚΝΚ για την σημερινή παρουσίαση. «Χορός, μουσική, ξένες γλώσσες, παιχνίδια, και πολλά ακόμη έρχονται για να τα γνωρίσετε και να τα απολαύσετε!» 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, 31 Μαΐου, στις 21.00, το Κέντρο Νέων κάνει πάρτυ στη ταράτσα του (Πλ. Όθωνος) για το κλείσιμο της φετεινής χρονιάς. 

Φέτος, το Κέντρο Νέων συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής στην Καλαμάτα και οι άνθρωποί του αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν έναν μικρό απολογισμό και να ευχαριστήσουν όλους όσοι το έχουν στηρίξει:
«Κάνοντας έναν απολογισμό για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Νέων Καλαμάτας αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στα 10 αυτά χρόνια, το ΚΝΚ έχει την ευτυχία:
- να έχει στηριχθεί από πάνω από 160 ντόπιους εθελοντές, αλλά και πάνω από 150 εθελοντές από χώρες του εξωτερικού
- να έχει προσφέρει εβδομαδιαία εργαστήρια σε πάνω από 3500 χιλιάδες άτομα
- να έχει τη δυνατότητα πλέον να προσφέρει πάνω από 50 εβδομαδιαία εργαστήρια σε 4 μέρες λειτουργίας (Δευτέρα – Πέμπτη)
- να έχει δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 6000 άτομα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος (ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, πολιτιστικές κα) και
- να έχει συνεργαστεί με πάνω από 100 δημόσιους φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την υλοποίηση από κοινού δράσεων και εκδηλώσεων
- να έχει διοργανώσει πάνω από 260 εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος μόνο του ή σε συνεργασία με άλλους φορείς
- να έχει συμμετάσχει σε πάνω από 45 εκδηλώσεις διοργανωμένες από άλλους φορείς τις πόλης μας και όχι μόνο
- να έχει παρουσιαστεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε διοργανώσεις και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, όντας εθελοντική δομή, χρωστάει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές του, ντόπιους και από το εξωτερικό, που για 10 χρόνια τώρα πιστεύουν στο όραμα και στηρίζουν τη λειτουργία του, δίνουν ζωή και νόημα στις δράσεις του, το εξελίσσουν ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο, πιο δυνατό και να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο στους ανθρώπους της πόλης μας.
Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε το εγχείρημα αυτό και έδωσε το παρόν στις δραστηριότητές του, αλλά και σε όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σας περιμένουμε λοιπόν να κλείσουμε μαζί την πιο σημαντική -μέχρι στιγμής- χρονιά του Κέντρου Νέων Καλαμάτας».