Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 11:18

Ρεσιτάλ για έξι χέρια πάνω σ’ένα πιάνο!

Ρεσιτάλ για έξι χέρια πάνω σ’ένα πιάνο!

ΆΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ
Έργα για δύο, τέσσερα αλλά και έξι χέρια πάνω σ’ ένα πιάνο παρουσιάζουν, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο "Θ. Αγγελόπουλος", του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο Λουκάς Γεώργας, ο Κώστας Γαλάνης  και ο Στάθης Γυφτάκης, στο πλαίσιο της «Άνοιξης των Πλήκτρων»…

Οι ίδιοι λένε  για τη συνεργασία αυτή:
«Ύστερα από την ολοκλήρωση όλης της εκλογικής διαδικασίας, η "Άνοιξη των Πλήκτρων" καλωσορίζει τον νέο Δήμαρχο Καλαμάτας, κύριο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, αλλά και τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Παναγιώτη Νίκα στο πνεύμα της συνεργασίας και της συμπόρευσης που απαιτεί η "Νέα Εποχή".
Στο πλαίσιο του κύκλου, ένας "Γάλλος", ένας "Γερμανός" κι ένας "Έλληνας"  ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία-έκπληξη με πολλή μουσική και πολύ...χιούμορ...

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο "Θ.Αγγελόπουλος", (στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας),ο Λουκάς Γεώργας, ο Κώστας Γαλάνης  και ο Στάθης Γυφτάκης, παρουσιάζουν έργα για δύο, τέσσερα αλλά και έξι χέρια πάνω σε ένα πιάνο, με τρόπο τέτοιο που μόνο η ανιδιοτελής, ειλικρινής και γενναιόδωρη συνεργασία μπορεί να επιτύχει!

Έργα από το πιο γνωστό ρεπερτόριο του πιάνου μετουσιώνονται, εξελίσσονται, απογειώνονται και μερικές φορές..."καταστρέφονται" με φαντασία, χιούμορ και δεξιοτεχνία! Οι W.A.Mozart, F.Schubert, C. Debussy, F. Chopin, S. Rachmaninoff  συναντιούνται στην Καλαμάτα σε μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!».

Ο Κύκλος «Άνοιξη των πλήκτρων» είναι ένας κύκλος πιανιστικών - κυρίως- ρεσιτάλ που διοργανώνει η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου “Τέρψις”.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.