Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 11:56

Τον Σεπτέμβριο ο β' κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης

Τον Σεπτέμβριο ο β' κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α' ΚΥΚΛΟΥ
Έχοντας εισπράξει μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό της Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη περίοδος της Λέσχης Ανάγνωσης που διοργάνωσαν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων & η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας...

Κάνοντας τον απολογισμό του 1ου Κύκλου, που ολοκληρώθηκε σε 9 συναντήσεις, η Βιβλιοθήκη επισημαίνει τα ακόλουθα: «Το ταξίδι ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2018 με την εκδήλωση ‘Μιλάμε για το νεοελληνικό μυθιστόρημα’, που σηματοδότησε την αφετηρία ενός διαλόγου για το νεοελληνικό μυθιστόρημα από τις απαρχές του ως σήμερα, με εισηγήσεις για την πρώιμη φάση του νεοελληνικού μυθιστορήματος και για τις επιρροές του γαλλικού μυθιστορήματος. Αποφασίστηκε, ο πρώτος κύκλος να είναι αφιερωμένος σε μυθιστορήματα – σταθμούς της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας κι έτσι διαδοχικά διαβάστηκαν, παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν από μέλη και φίλους της Λέσχης τα εξής βιβλία:

-Η Πάπισσα Ιωάννα, του Εμμανουήλ Ροΐδη.
-Νανά, του Εμίλ Ζολά. Ακολούθησε παρουσίαση της λογοτεχνικής Γενιάς του 30’ από τη φιλόλογο Ζωή Παπαδημητρίου.
-Αργώ, του Γιώργου Θεοτοκά.
-Συνταγματάρχης Λιάπκιν, του Μ. Καραγάτση
-Στου Χατζηφράγκου, του Κοσμά Πολίτη. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Μεταπολεμικής Μυθιστοριογραφίας, των χαρακτηριστικών της καθώς και βασικών εκπροσώπων της.
-Το λάθος, του Αντώνη Σαμαράκη.
-Το τρίτο στεφάνι, του Κώστα Ταχτσή.
-Πανδαιμόνιο, του Κώστα Ακρίβου. Η συνάντηση έγινε παρουσία του συγγραφέα και ακολούθησε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γάλα Μαγνησίας».
-Τάλγκο, του Βασίλη Αλεξάκη. Ακολούθησε προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου, της ταινίας «Ξαφνικός Έρωτας» του Γ. Τσεμπερόπουλου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Από την Βιβλιοθήκη ανακοινώνεται ότι ο δεύτερος κύκλος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα είναι αφιερωμένος σε Ελληνίδες πεζογράφους. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένη την Τατιάνα Αβέρωφ. Θα διαβαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημά της «Το ξέφωτο», το οποίο είναι διαθέσιμο για δανεισμό ή κράτηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας.
Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).