Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 14:38

Αντίστροφη μέτρηση για το "γεγονός του καλοκαιριού", το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Φωτεινή Αράπη, Φιλάρετος Βούρκος Φωτεινή Αράπη, Φιλάρετος Βούρκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ξεκινάει την Παρασκευή 26 Ιουλίου το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου και το οποίο φέτος πραγματοποιείται στις αποθήκες του ΑΣΟ Παμίσου, στον Άρι, δίπλα από το Φράγμα.

Οι διοργανωτές του θέλουν και πιστεύουν πως θα είναι το γεγονός του φετεινού καλοκαιριού για την Πελοπόννησο, καθώς το δυνατό τους χαρτί είναι τα ονόματα που φέρνουν για το συναυλιακό κομμάτι του Φεστιβάλ (Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη, Villagers of Ionnina City), αλλά και ο χώρος, δίπλα στον Πάμισο, με τη δυνατότητα για όσους επιθυμούν να κατασκηνώσουν δωρεάν και τις τρεις ημέρες.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε νωρίτερα, εκ μέρους της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, ο Φιλάρετος Βούρκος:

«Το Φεστιβάλ φέτος αλλάζει ύφος, έχει μεταφερθεί σ’ έναν χώρο ειδυλλιακό, δίπλα στο ποτάμι, και φυσικά κρατάει όλες τις παράλληλες δραστηριότητές του, όπως αναρρίχηση, και όλα όσα βλέπαμε στο Πάρκο. Σας καλούμε να ‘ρθείτε και να απολαύσετε σ’ έναν ωραίο χώρο, ωραίες μουσικές και δραστηριότητες».

Πρόσθεσε ότι στη φετεινή διοργάνωση «μας έχουν επισκεφθεί επιστήμονες και καλλιτέχνες από το εξωτερικό (Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία) και από την Ελλάδα, από ιδρύματα και μουσεία, για να δουν πώς διοργανώνεται το Φεστιβάλ και να μεταφέρουν τεχνογνωσία πίσω στις χώρες τους. Έχουν έρθει μ’ ενα πρόγραμμα, το οποίο έχει να κάνει με την πολιτισμική κληρονομιά», όπως είπε.
Από την πλευρά της, η Φωτεινή Αράπη, επίσης εκ της οργανωτικής επιτροπής, αναφέρθηκε στους τρόπους προσέλευσης στον χώρο του Φεστιβάλ: «Ο χώρος που θα γίνει το Φεστιβάλ είναι μόλις 15 λεπτά από την Καλαμάτα με το αυτοκίνητο. Mπορείτε να ’ρθείτε με διάφορους τρόπους και από Καλαμάτα και από Μεσσήνη. Στην ιστοσελίδα μας (kalamatastreetfestival.gr) υπάρχει χάρτης σε σύνδεση με το Google Maps, για το πώς θα ‘ρθείτε οδικώς κι επίσης το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας-έχουμε συνεννοηθεί- και θα βάλει περισσότερα δρομολόγια μέχρι αργά το βράδυ για την διευκόλυνση όσων έρθουν, για να μπορέσουν να φύγουν, αφού τελειώσουν οι συναυλίες και όχι πριν. Για όσους θέλουν, βέβαια, θα υπάρχει χώρος για να κατασκηνώσουν εκεί».

Η ίδια πρόσθεσε ότι φέτος, προσπάθεια της διοργάνωσης είναι να μοιάσει το Φεστιβάλ Δρόμου της Καλαμάτας στα μεγάλα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και στον κόσμο, κάποια και στην Ελλάδα, αν και λίγα ακόμη.
«Προσπαθούμε κι εμείς να το μεγαλώσουμε και να το κάνουμε το γεγονός του καλοκαιριού για την Πελοπόννησο και -γιατί όχι;- και για όλη την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του kalamatajournal.gr, για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί αργότερα, μέσα στο φετεινό καλοκαίρι, ένα αστικό κομμάτι του Φεστιβάλ Δρόμου, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας δηλαδή, όπως μας είχε δηλώσει πρόσφατα ο Φιλάρετος Βούρκος, ο ίδιος απάντησε ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και πως η ιδέα θα υλοποιηθεί από του χρόνου.

«Από του χρόνου, η ιδέα είναι να υπάρχει ένα μέρος με τέχνες του δρόμου μέσα στην πόλη, το οποίο θα είναι τοιχογραφίες, γκράφιτι, κτήρια σε δημόσιους χώρους, και το κομμάτι των αθλητικών και των καλλιτεχνικών  δραστηριοτήτων, στο Πάρκο του ΟΣΕ,  που θα ξεκινάει από τον Μάιο και θα κορυφώνεται (σ.σ.το καλοκαίρι) με το συναυλιακό κομμάτι στο ΑΣΟ Παμίσου-βέβαια αυτό εξαρτάται και από την επιτυχία του φετεινής διοργάνωσης», εξήγησε.

Πρόγραμμα συναυλιών  

Παρασκευή 26 Ιουλίου (Ωρα έναρξης 19:30)
-Γιάννης Αγγελάκας
- Παύλος Παυλίδης
-The Karamazov Project
-Epoxes
-View of the Blood Moon
 

Σάββατο 27 Ιουλίου (Ώρα έναρξης 20:00)

-Σωκράτης Μάλαμας
-Social Waste
-Πέτρος Μάλαμας

Κυριακή 28 Ιουλίου (Ώρα έναρξης 19:30)

-Villagers of Ioannina City
-Nightstalker
- MrBooze
-Cockblockers
-Suspension Point
-Black Hole Spin

Παράλληλες δράσεις
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργούν παράλληλα: έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, πίστα αναρρίχησης, γκραφίτι, μπαζάρ χειροτεχνών, προβολές, περιβαλλοντικές δράσεις. Θα πραγματοποιούνται , επίσης, εργαστήρια, όπως: παρκούρ, pole dancing, aerials, street-style dancing, capoeira, tai-chi, εργαστήρια για παιδιά καθώς και τρία εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Το Φεστιβάλ Δρόμου διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και τις “Novel Vox” και “Mojolive”.

Συμμετέχουν, ως συνδιοργανωτές: Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας, Bottle2Boats, Fridays for Future, Παιδικά Χωριά SOS-Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, Κέντρων Νέων Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Just Dance, Μάρτζη Ζαβιτσάνου, Δημήτρης Καούρης.

Β.Π.

 

Info:
11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Παρασκευή 26, Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Ιουλίου 2019
@ Αποθήκες ΑΣΟ ΠΑΜΙΣΟΥ (δίπλα στο φράγμα Παμίσου)
Τ.: +30 27211 10740 | E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τιμές εισιτηρίων
Νεανικό (ως 22 ετών)/ ανέργων: 10 ευρώ (ημέρας) – 25 ευρώ (τριημέρου)
Προπώληση: 13 ευρώ (ημέρας) – 30 ευρώ (τριημέρου)
Ταμείο: 15 ευρώ (ημέρας) – 35 ευρώ (τριημέρου)
Παιδιά έως 10 ετών και ΑμεΑ: Δωρεάν
Προπώληση στο www.viva.gr και στην Καλαμάτα:
Βιβλιοπωλείο Κονταργύρης, Γκαζόζα, Tricky, Μάμρα, Πολυχώρος ΑΣΟ Παμίσου