Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 13:35

Ενθουσίασαν οι Τρωάδες στο Διαβολίτσι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τις Τρωάδες του Ευριπίδη παρουσίασε χθες βράδυ στο Διαβολίτσι η θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου….  

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πειραματική Σκηνή, την παράσταση υποδέχτηκαν ενθουσιασμένοι ντόπιοι και ξένοι φίλοι του θεάτρου και της Πειραματικής Σκηνής μ’ ένα θερμό χειροκρότημα και πολλά μπράβο στο κατάμεστο Θέατρο "Σταθία Κωνσταντακοπούλου".

«Η συγκινητική ποιητική ευαισθησία του ποιητή και η άρτια απόδοση του θεατρικού λόγου από τη θεατρική ομάδα ανέδειξαν τη σκληρή διαχρονικότητα του έργου. Ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος μας, όταν αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τη συγκεκριμένη αντιπολεμική τραγωδία.

Οι θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα το θρήνο των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας σε μια συγκλονιστική θεατρική ατμόσφαιρα. Είμαστε περήφανοι για τη θεατρική μας ομάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δέσποινα Δρεπανιά για την άψογη διδασκαλία του κειμένου και τη σκηνοθεσία. Την Κατερίνα Πετρουλάκη για τη μουσική διδασκαλία των χορικών. Το Βενετσάνο Μπαλόπουλο για τα καταπληκτικά κοστούμια. Τι να πούμε για τη συγκλονιστική μουσική του Χρήστου Λεοντή που ντύνει την παράσταση, δημιουργώντας από μόνη της, εικόνες αξέχαστες από τα δεινά του πολέμου και τη συμφορά της προσφυγιάς.

Φύγαμε από την παράσταση βαθειά ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι, για την ποιότητα απόδοσης του αρχαίου ποιητικού λόγου του Ευριπίδη από νέα παιδιά που είναι η ελπίδα τούτου του κόσμου.

Στο τέλος ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι από τους διοργανωτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Διαβολίτσι σε όλη την ομάδα και τους συντελεστές».