Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 21:01

Δημιουργήστε γλυκά ή αλμυρά πιάτα και ελάτε στη γιορτή “Ιδού η γεύση, ιδού και το Πήδημα”...

Δημιουργήστε γλυκά ή αλμυρά πιάτα και ελάτε στη γιορτή “Ιδού η γεύση, ιδού και το Πήδημα”...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ 
Μια βραδιά αφιερωμένη στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, τις παραδοσιακές δίπλες, η οποία επίσης θα περιλαμβάνει “παιχνιδομαγειρέματα” για τα παιδιά αλλά και Live cooking show από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος,  διοργανώνει για την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Πηδήματος, στο δημοτικό πάρκο του Πηδήματος…

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ και το πρόγραμμά της έχει ως εξής: 

  •         Διαγωνισμός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής με βραβεία
  1.     Πολυμίξερ αξίας 180 ευρώ, προσφορά του Συλλόγου μας
  2.     Tablet αξίας 100 ευρώ, προσφορά από το μεζεδοπωλείο “Στο κύμα...”
  3.     Ρομποτάκι αξίας 50 ευρώ, προσφορά από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Alpha to Omega”

Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6955484727 και 6983308820 ή στο Facebook στη σελίδα "Πολιτιστικός Σύλλογος Πηδήματος".  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όπως πχ ηλικία ή επάγγελμα κλπ. Επίσης ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερες από μια γλυκές ή αλμυρές συμμετοχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες του να κερδίσει μόνο ένα από τα παραπάνω βραβεία. Η προσέλευση των διαγωνιζομένων με τις ήδη έτοιμες δημιουργίες τους θα πρέπει να γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Πηδήματος νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης (8μμ) για την καταχώρηση τους και τη φωτογράφηση των πιάτων.

Η κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται και από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Τμήμα Μεσσηνίας θα αξιολογήσει τα πιάτα με διάφορα κριτήρια όπως η νοστιμιά, η παρουσίαση, ο βαθμός δυσκολίας, η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών κλπ. Με τη δήλωση συμμετοχής του, κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού.

  •         Επίδειξη παρασκευής  παραδοσιακής δίπλας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κυρίες της Κοινότητας Πηδήματος θα παρασκευάσουν “ζωντανά” παραδοσιακές δίπλες, επιδεικνύοντας όλα τα στάδια προετοιμασίας τους, από τη ζύμη, στο τηγάνισμα έως το μέλωμα. Αμέσως μετά θα προσφερθούν δίπλες σε όλους τους παρευρισκομένους.

  •         "Παιχνιδομαγειρέματα" για τους μικρούς μας φίλους

Στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Πηδήματος, τα παιδιά που θα έρθουν με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά, μαγειρεύοντας και διασκεδάζοντας, με τις ειδικά κατασκευασμένες ποδιές τους, ως μικροί ανερχόμενοι σεφ.

  •         Live cooking show από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος - Τμήμα Μεσσηνίας

Τέλος, οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού θα μαγειρέψουν επί τόπου πεντανόστιμες  συνταγές με ζυμαρικά και τοπικά προϊόντα που θα διατεθούν στο κοινό με ένα καθαρά συμβολικό αντίτιμο. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά στη Νέδουσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας”.