Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 11:14

Ο Δ. Οιχαλίας τιμά τον Βασίλη Ντούρο

Ο Δ. Οιχαλίας τιμά τον Βασίλη Ντούρο

Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Το φως που σβήνει», τιμής ένεκεν του σκηνοθέτη Βασίλη Ντούρου, πραγματοποιείται την Κυριακή (04/08) στις 21:00, στο θεατράκι Μελιγαλά, στο πλαίσιο των θερινών πολτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Οιχαλίας...

«Ο Δήμος Οιχαλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας έχουμε προγραμματίσει προβολή της ελληνικής ταινίας με τίτλο «ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ»  του εξαιρετικού σκηνοθέτη και συντοπίτη μας, κ. Βασίλη Ντούρου, για να τιμήσουμε την συνεισφορά του στην 7η Τέχνη», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Οιχαλίας.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, όπως και όλων των θερινών εκδηλώσεων του Δήμου, θα πραγματοποιείται  συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Η ταινία
Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Ο μικρός χάνει την όρασή του, από μία σπάνια αρρώστια, αλλά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία, ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και δημιουργείται μια βαθιά φιλική σχέση μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος». Η μητέρα του αγοριού που είναι αντιμέτωπη με τη δύσκολη καθημερινότητα ενοχλείται από αυτήν την σχέση.
Ωστόσο, ο ερχομός στο νησί μιας νέας δασκάλας θα αλλάξει το σκηνικό. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ικανότητες του μικρού ήρωα και με δική της πρωτοβουλία ο μικρός λαμβάνει μέρος σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Το σενάριο έγραψαν η Δέσποινα Τοπάζη, ο Γιάννης Τσίρος και ο Βασίλης Ντούρος. Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι. Τη μουσική επένδυση υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού (σ.σ. στην κατηγορία ‘ταινία μυθοπλασίας’) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2000.