Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 11:14

Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Πιατάς για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αυτό το Σάββατο (21/09) ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, για να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο του, με τίτλο «Σινέ Λαύκος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα, στο αίθριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στο Πνευματικό Κέντρο...

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Αντίλογος και το Βιβλιοπωλείο “Bookmark-Λυκούργος Καρολεμέας”. Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τον δημιουργό, ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ανδρέας Ζαγάκος, μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε µε το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε µιά σειρά από επιτυχημένες επιθεωρήσεις.
Ως θιασάρχης, ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα. Ως πρωταγωνιστής, έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, την Εθνική Λυρική Σκηνή, και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

To "Σινέ Λαύκος" είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, µετά το "Μηχανάκι, γκόμενα και αρχηγός" (1982) και την διασκευή του έργου "Ο καλός στρατιώτης Σβέικ" (1997), του σημαντικότερου από τα σατιρικά έργα του Γιάροσλαβ Χάσεκ.