Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 03:40

Για τον Δημοσθένη Ζαδέ το αποψινό αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες

Για τον Δημοσθένη Ζαδέ το αποψινό αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Συνεχίζεται απόψε στην Κυπαρισσία το αφιέρωμα του Δήμου Τριφυλίας, της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων στους Τριφύλιους λογοτέχνες. Η αποψινή εκδήλωση είναι για τον Δημοσθένη Ζαδέ.

Για τον λογοτέχνη θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και επίσης λογοτέχνης Στάθης Παρασκευόπουλος. Ειδικότερα, το θέμα της ομιλίας είναι «Δημοσθένης Ζαδές: Ο Κυπαρίσσιος λογοτέχνης, ο πεζογράφος, ο ποιητής, ο κριτικός. Ποιήματα και διηγήματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Η εκδήλωση θα γίνει στην  αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, στις οκτώ το βράδυ.
Όπως σημειώνει η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, Παρασκευή Παντελάκη, «στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν.
Τα επόμενα αφιερώματα θα αφορούν τον ποιητή Τίτο Αινεία το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα
Φιλιατρά στις 7.30 στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα  Κόλλια και τον πεζογράφο Θέμη Τριφύλιο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στις 8.00 μ.μ. στη  Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη, με ομιλητή το φιλόλογο-συγγραφέα Άγγελο Λάππα.