Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 01:42

Η Κυριακή θα είναι υπέροχη στον Άρι!

Δημήτρης Τσαλίκης, Ελένη Αλειφέρη, Δημήτρης Τσίχλης Δημήτρης Τσαλίκης, Ελένη Αλειφέρη, Δημήτρης Τσίχλης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 
Το φυσικό περιβάλλον είναι πανέμορφο, ιδανικό για να ξεσκάσει κανείς. Αν βάλουμε και την ευκαιρία που θα δοθεί στους επισκέπτες να κοπηλατήσουν στο ποτάμι, να κάνουν ιππασία, να τρέξουν, να χορέψουν, να δοκιμάσουν υπέροχα κεράσματα, τότε είναι φανερό ότι όσοι βρεθούν την Κυριακή το πρωί στον Άρι θα περάσουν μια θαυμάσια Κυριακή. Στον Άρι λοιπόν, συγκεκριμένα στον γειτονικό αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή για 6η χρονιά η περιβαλλοντική εκδήλωση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, Ακοβιτίκων και Δυτικής Παραλίας “Ο Ποσειδών”, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τις Τοπικές Κοινότητες Καλαμάτας και Ασπροχώματος…

Κάλεσμα στον κόσμο να μην χάσει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ποσειδών” Δημήτρης Τσίχλης και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Καλαμάτας, Δημήτρης Τσαλίκης. 

Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας σταδιακά αναβαθμίζει την περιοχή αυτή η οποία πρόσθεσε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Στόχος είναι, συνέχισε η αντιδήμαρχος, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου. 

Ο Δημήτρης Τσίχλης από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Σύλλογος με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στον Άρι από το 2014, οι οποίες έχουν περιβαλλοντική διάσταση, αποσκοπεί στην ανάδειξη της περιοχής. 

Όπως εξήγησε, ο Άρις είναι ένα τεχνητό ποτάμι που ξεκινάει από το Πήδημα και εκβάλλει στην περιοχή της Διασποράς. Συνέχισε σημειώνοντας ότι ο Άρις είναι ένα ζωντανό ποτάμι, έχει χέλια και ψάρια, παρά κάποιες άσχημες, όπως τις χαρακτήρισε, ανθρωπογενείς δραστηριότητες. 

Στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, είπε ο κ. Τσίχλης, θα γίνει ξενάγηση από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαίρη Τσουλάκου. Το πρόγραμμα, πρόσθεσε, περιλαμβάνει ακόμη βαρκάδα με κανό και θαλάσσια ποδήλατα, αγώνα πέντε χιλιομέτρων, τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, σκυταλοδρομία για τους μικρότερους, βόλτες με άμαξα και άλογα του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας του Νίκου Δρούγα. Θα γίνει επίσης επίδειξη παραδοσιακών χορών, ενώ θα υπάρχει και μπουφές από τον οποίο θα προσφέρονται εκλεκτά κεράσματα. 

Τέλος ο Δημήτρης Τσαλίκης κάλεσε όλο τον κόσμο να πάει την Κυριακή στον Άρι και να χαρεί με την ομορφιά της φύσης, τονίζοντας και εκείνος ότι η περιοχή αυτή μπορεί να αναδειχθεί σε έναν υπέροχο χώρο αναψυχής του Δήμου Καλαμάτας. 

Στ.Μ.