Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 03:22

Απεργεί σήμερα ο Τύπος

Απεργεί σήμερα ο Τύπος

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 
ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και κάθε άλλος εργαζόμενος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεργούν σήμερα, Τετάρτη, ώστε αύριο, ημέρα γενικής απεργίας, να μπορούν να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων ενώνει τη φωνή της με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας και την ΠΟΕΣΥ και κήρυξε 24ωρη απεργία, από τις 06.00 π.μ. έως αύριο στις 06.00 π.μ.
Όπως σημειώνει η Ένωση Συντακτών, «τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με άλλοθι τις επιταγές της Τρόικας οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, ισοπέδωσαν μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις ΣΣΕ.
Οι εργοδοτικές οργανώσεις απαξίωσαν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους - πλουτίζοντας οι ίδιοι - και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ στις επιταχυνόμενες συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών ενάντια στα ελάχιστα πλέον εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας μέσα από:

  • Την ολική ακύρωση και κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη.
  • Την άρνησή τους να υπογράψουν νέες ΣΣΕ.
  • Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.
  • Την κυριαρχία ανεργίας, ανασφάλειας, επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.
  • Την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, με μειωμένο χρόνο απασχόλησης για τον ίδιο όγκο εργασίας ή την εντατικοποίηση της δουλειάς με ταυτόχρονη μείωση μισθών.
  • Τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας, καθώς εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα, επιδιώκουν φανερά πλέον το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  • Την ουσιαστική διάλυση του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας, που οδηγεί με βεβαιότητα στην κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.