Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 16:15

«Σνόμπαραν» οι υπάλληλοι τη γιορτή της αντιπεριφέρειας για το Πολυτεχνείο

«Σνόμπαραν» οι υπάλληλοι τη γιορτή της αντιπεριφέρειας για το Πολυτεχνείο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 
ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Με απογοητευτικά μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την κύρια ομιλία εκφώνησε η Ζωή Παπαδημητρίου, φιλόλογος του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, η οποία καταδίκασε τη χούντα των συνταγματαρχών, εξύμνησε τον αγώνα των νέων του Πολυτεχνείου, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες σε συλλογική δράση, εντός των θεσμικών πλαισίων, για να γίνει η χώρα ισχυρή και το κράτος δίκαιο για τους πολίτες του.
Εντυπωσιακοί ήταν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, που παρουσίασαν το ιστορικό της εξέγερσης, έδειξαν βίντεο και εικόνες, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν. Η παρουσίαση έγινε από την Σταυριαλένα Γκόντζου και την Έλλη Κοντέα, η μουσική επιμέλεια ήταν του εκπαιδευτικού Τηλέμαχου Βούλγαρη, ενώ υπεύθυνες για τη γενική επιμέλεια της γιορτής ήταν η Σοφία Αντωνοπούλου και η Γιώτα Κρασσακοπούλου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα που ανέγνωσε η συνεργάτις του αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάνναρη. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρίστος Ριζάς, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος, ελάχιστοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας και περισσότεροι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Στ.Μ.