Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 19:52

Οι Φίλοι του Ταϋγέτου ξεκινούν και πάλι την αναδάσωση

Οι Φίλοι του Ταϋγέτου ξεκινούν και πάλι την αναδάσωση

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Απτόητος ο Σύλλογος «Φίλοι του Ταϋγέτου» εκδηλώνει και φέτος έμπρακτα την αγάπη του για τον Ταΰγετο, ξεκινώντας την Κυριακή και πάλι το εθελοντικό αναδασωτικό του έργο.

Η πρώτη αναδάσωση για φέτος θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή «Κεραίες», εκεί που ήταν δάσος το οποίο κάηκε το 2007. Θα γίνει φύτευση μαύρης πεύκης, ενώ η προσπάθεια έχει την έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας.
Ως τόπος συνάντησης έχει οριστεί η θέση «Δεξαμενή Δασαρχείου», στο 30ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης και ώρα 9.00 π.μ.
Ο Σύλλογος τονίζει ότι «οι αναδασώσεις στον Ταΰγετο θα συνεχιστούν και φέτος, με φυτά που αγόρασε ο Σύλλογός μας και θα στηριχθεί για την προσπάθεια φύτευσής τους, στην αγάπη των εθελοντών για τον πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής μας.
Για την αναδάσωση ζητούμε τη βοήθεια της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.
Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.100 μ. περίπου) και να έχουν μαζί τους προστατευτικά γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση».