Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 22:35

Ξεκίνησαν τα καρναβάλια στη Μεσσηνία

Καρναβαλιστές στη Φοινικούντα Καρναβαλιστές στη Φοινικούντα

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τρικούβερτο γλέντι έστησαν οι κάτοικοι της Φοινικούντας και οι επισκέπτες τους, που το μεσημέρι της Κυριακής συμμετείχαν στο τοπικό καρναβάλι, το οποίο κατάφερε να διώξει για λίγο τη θλίψη που έφεραν η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα.
Το καρναβάλι της Φοινικούντας ξεκίνησε με μια πολύ έξυπνη αναπαράσταση της παραδοσιακής βάπτισης, η οποία είχε τρομερές ατάκες και πρωταγωνιστές άτομα της επικαιρότητας, όπως ο Εφραίμ στη θέση του παπά, ο Πάγκαλος στη θέση του νονού κ.λπ. Ακολούθησαν ασταμάτητοι χοροί και τραγούδια, από τους μεταμφιεσμένους και τους υπόλοιπους.

Η γιορτή των αποκριών ξεκίνησε και στο Δήμο Καλαμάτας, με γλέντι και παραδοσιακές φωτιές στον Άγιο Σίδερη, το βράδυ του Σαββάτου και το παραδοσιακό λιώσιμο του παστού στο Σταματινού, την ίδια ώρα.
Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, υπό την καθοδήγηση των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Στη συνέχεια τις καρδιές των παιδιών έκλεψε το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Παράλληλα, λειτούργησε παζάρι από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας με πρωτότυπες «Δημιουργίες αλληλεγγύης», τα έσοδα του οποίου θα  διατεθούν για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική και χορό σε αποκριάτικους ρυθμούς, από τα μέλη των σχολών Latin της πόλης.