Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 09:12

Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού - Στην πλατεία σήμερα εθελοντικές ομάδες για να τις γνωρίσουμε καλύτερα

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
Μια πιο καλή γνωριμία με εθελοντικές ομάδες και εθελοντές της περιοχής μπορούν να έχουν σήμερα όσοι βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου ο Δήμος έχει διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, όπως έχει επιλεγεί από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ να είναι η 5η Δεκέμβρη. Κύριος όμως σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να εκφραστούν ευχαριστίες στους εθελοντές και τις ομάδες τους, για τη σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά τους. Επίσης σημαντικό είναι να γραφτούν νέα μέλη στις ομάδες αυτές…

Στη δράση συμμετέχουν η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, η Ομάδα Πυροπροστασίας «Η Δημιοβίτισσα», η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Για τη σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, την πρόεδρο του Τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού Δήμητρα Ψαρούλη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Πάνο Βλαχογεωργακόπουλο, τον εκπρόσωπο της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας Κώστα Βλαχονικολό και τον εκπρόσωπο των προσκόπων Δημήτρη Τσερεφό. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο “ο Δήμος Καλαμάτας στην πράξη έχει αποδείξει ότι όχι μόνο τιμά το ρόλο των εθελοντών, αλλά στηρίζει τις πολύτιμες δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο μέτρο των δυνατοτήτων του”. Επίσης είπε ότι “για το Δήμο Καλαμάτας οι εθελοντές, οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Αποτελούν βασικό συντελεστή για κάθε δράση και εκδήλωση”. Τέλος ο δήμαρχος τόνισε ότι “συνεργαζόμαστε με τους εθελοντές μας, με τις δραστήριες ομάδες που ως περιοχή νιώθουμε τυχεροί για την παρουσία τους. Και ως εκ τούτου η ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτούς αποτελεί μία κίνηση με έναν ιδιαίτερο – αν θέλετε – συμβολισμό για εμάς” και κάλεσε “σε κοινή δράση, για να προσφέρουμε εθελοντικά, ο καθένας όπως μπορεί, στον τόπο μας! Γνωρίστε τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας, γίνετε και εσείς εθελοντές!”.