Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 02:07

«Η Τέχνη της Αγάπης» για την υποστήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας

Μαρία Οικονομάκου, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Μπασακίδης, Φωτεινή Καραμήτσου, Όλγα Καλογεροπούλου και Δήμητρα Σιγαλού Μαρία Οικονομάκου, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Μπασακίδης, Φωτεινή Καραμήτσου, Όλγα Καλογεροπούλου και Δήμητρα Σιγαλού

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Καταξιωμένοι αλλά και ερασιτέχνες άνθρωποι της τέχνης, προσφέρουν έργα τους για την υποστήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας. Η έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Αγάπης» θα παρουσιαστεί…

…τον Φεβρουάριο, από τις 11 μέχρι τις 17, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την αγορά των έργων θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και άλλων αγαθών από το Δημοτικό Παντοπωλείο, προκειμένου να τα προσφέρει στις οικογένειες που υποστηρίζει.
Μέχρι τώρα έχουν προσφέρει έργα τους 37 καλλιτέχνες, ενώ προφανώς μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έκθεση όσοι άλλοι θέλουν να στηρίξουν το έργο του Δημοτικού Παντοπωλείου.
Για την έκθεση παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Φάρις, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Δημοτικό Παντοπωλείο, Νίκος Μπασακίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υποστήριξης Μαρία Οικονομάκου, ο επικεφαλής των εθελοντών του Παντοπωλείου Αλέκος Παπαδάτος και οι εθελόντριες Όλγα Καλογεροπούλου, Δήμητρα Σιγαλού και Φωτεινή Καραμήτσου.
Ο Νίκος Μπασακίδης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους καλλιτέχνες, αλλά και τους εθελοντές για την προσφορά τους, «ως ελάχιστο δείγμα τιμής ώστε να συνεχίσουν με ψυχή και καρδιά το κοινωνικό τους έργο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα συγχαρητήριά της έδωσε και η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, υπογραμμίζοντας ακόμη τη συμβολή του εθελοντή του Παντοπωλείου, Γιώργου Λουμάκη, ο οποίος είχε την ιδέα για την έκθεση και είναι η ψυχή της προετοιμασίας της.
Ο Αλέκος Παπαδάτος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο Δημοτικό Παντοπωλείο, σημειώνοντας ότι σκοπός είναι όχι μόνο η υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη, αλλά και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για την έκθεση τόνισε ότι «στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι η τέχνη δεν είναι για τους λίγους αλλά για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο, εραστή της τέχνης, που ταυτόχρονα αισθάνεται την ανάγκη να σταθεί αλληλέγγυος στον αδύνατο συνάνθρωπο. Στην περίπτωση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε κάθε συμπολίτη μας να αποκτήσει ένα αξιόλογο εικαστικό έργο, έναν πίνακα και ταυτόχρονα όλα τα χρήματα αγοράς να διατεθούν στους σκοπούς του Παντοπωλείου».
Τέλος, η Όλγα Καλογεροπούλου μίλησε για τους καλλιτέχνες που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή και είναι οι: Φωτόπουλος Βασίλης, Δημητρέας Βαγγέλης, Κατσουλίδης Τάκης, Αριδάς Τάσος, Μακρής Θανάσης, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Ριγανάς Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Γκούζος Γιάννης, Καγιάς Τριαντάφυλλος, Λάμπρου Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Κώστας, Φωτέα Μαρία, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Ζούπα Μάρθα, Δεμπεγιώτης Αντώνης, Τσακιριάν Μαριάμ, Τζαμουράνης Σωτήρης, Καλαποθαρέας Γιώργος, Καριζώνης Βασίλης, Καράγιωργα Νίκη, Μανωλακάκης Μιχάλης, Δημητρούλη Σοφία, Βραχνός Γιώργης, Αναστασιάδου Καίτη, Θωμόπουλος Αποστόλης, Παπαδόπουλος Κωστής, Μακρής Ηλίας, Ζαφειροπούλου Κατερίνα, Κατέρη Βασιλική, Δούσης Κώστας, Ζωγοπούλου Μαρία, Σημαντηράκης Γιάννης, Καλλικούνη Μαρία, Καλογεροπούλου Άννα, Μαυροειδής Κώστας, Κούτρου Ελένη.
Σημειώνεται ότι εάν ενδιαφέρεται κάποιος καλλιτέχνης να προσφέρει έργο του μπορεί να επικοινωνήσει με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ στο τηλέφωνο 2721095611. Καταληκτική Ημερομηνία για την παραλαβή των έργων είναι η Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013.
Στ.Μ.