Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 10:52

Ξενάγηση στην Αρχαία Μάλθη και το Κάστρο Μίλα για παιδιά και μεγάλους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Το Κάστρο Μίλα Το Κάστρο Μίλα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση νέων και μεγάλων για την προστασία του περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών χώρων και στο πλαίσιο της δράσης “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργανώνει για την Κυριακή επίσκεψη-ξενάγηση στην Ακρόπολη και το θολωτό τάφο της Μάλθης και στη συνέχεια στο Κάστρο του Μίλα…

Η επικοινωνιακή δράση  «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», όπως σημειώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, “συντονίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας στην παρακάτω δράση:

Κυριακή  29 Μαΐου 2022 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.:

Περιήγηση στην Ακρόπολη και το θολωτό τάφο της Μάλθης και

επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Μίλα Δήμου Οιχαλίας».

     Η δράση αφορά παιδιά και ενήλικες. Πρόκειται για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης (συνδυασμός πεζοπορικής διαδρομής  και μετακίνησης με αυτοκίνητο ή λεωφορείο) που περιλαμβάνει χωμάτινη διαδρομή από και προς την Ακρόπολη και το θολωτό μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στο μεσαιωνικό κάστρο του Μίλα. 

     Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με διάφορους εθελοντές, ομάδες και συλλόγους της Μεσσηνίας που έχουν σχέση με την πεζοπορία, την άθληση και τη φύση.

Η διαδρομή αναδεικνύει την διαχρονική σχέση των σημερινών οικισμών με τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των μνημείων, καθώς θα υλοποιηθεί σε τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, με πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν. Η ξενάγηση στα μνημεία (Ακρόπολη - θολωτό τάφο Μάλθης και Κάστρο Μίλα) θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγους της Εφορείας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού:

27210 22534, 27210 63100 (Σ. Α. Φριτζίλας - Κ. Γερολύμου) 

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημείο και ώρα συνάντησης: 9:30 π.μ. Αρχαιολογικός χώρος Μάλθης

                                                 11.30 π.μ. Κάστρο Μίλα”.