Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 14:24

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τίμησε την επέτειο της Μάχης της Σχοινόλακκας

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τίμησε την επέτειο της Μάχης της Σχοινόλακκας

ΜΑΡΤΗΣ ΤΟΥ 1828
Τιμή στους 700 επαναστατημένους που πολέμησαν μέχρι τελευταίας ρανίδας για να σταματήσουν το στρατό του Ιμπραήμ στη Σχοινόλακκα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στις 15 Μάρτη του 1828, αποδόθηκε χθες…

Ήταν μια μάχη με μεγάλη σημασία για τη συνέχιση της επανάστασης. Σώμα 700 μαχητών με τον μακεδόνα στρατηγό Τάσο Καρατάσο, στρατοπέδευσε στη Σχοινόλακκα προκειμένου να ανακόψει την πορεία του στρατού του Ιμπραήμ. Με τη βοήθεια των κατοίκων οι θαρραλέοι στρατιώτες, αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων, προέταξαν εαυτούς και συνέβαλαν με την αυτοθυσία τους στη θετική έκβαση της επανάστασης.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων. Σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου και στη συνέχεια η Ξένη Αραπογιάννη, επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης.
Στον εορτασμό της επετείου παρευρέθησαν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.