Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 02:19

«Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» με τον Δημήτρη Κυριακόπουλο

«Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» με τον Δημήτρη Κυριακόπουλο

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕ
Πόσο εύκολο είναι να ξαναφτιάξεις μια γειτονιά; Μπορεί να μοιάζει απίστευτο όμως είναι αληθινό. Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, στα 24 του, τόλμησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ξαναλειτουργώντας το…

…αθλητικό σωματείο του Πρωτέα στο Νέο Κόσμο.
Την εμπειρία του αυτή, που εξελίσσεται σε όνειρο ζωής, κατέγραψε γλαφυρά στο βιβλίο του «ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μπατζουλιάνος και απόψε στις επτά παρουσιάζεται στο Public Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, από το συγγραφέα και ένα εκλεκτό επιτελείο συνομιλητών.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι, γραμμένο σαν παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα. Υπόδειγμα ενεργού πολίτη ο Δημήτρης Κυριακόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το βιβλίο διανθίζεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις του συλλόγου. Παρατίθεται ακόμα και η πολύ καλή συνέντευξη που είχε δώσει ο Δημήτρης στον Σταύρο Θεοδωράκη, στα «Νέα» και στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές».
Πρωταγωνιστής της ζωής ο Δημήτρης Κυριακόπουλος επισημαίνει εύστοχα: «Αν εγώ φτιάξω τη γειτονιά μου, εσύ φτιάξεις τη γειτονιά σου, ο άλλος φτιάξει τη γειτονιά του, θα έχουμε μια φτιάξει μια πόλη. Και αν φτιαχτούν όλες οι πόλεις θα έχει φτιαχτεί η χώρα». Άδικο έχει;
Καθόλου φίλτατοι. Το αποδεικνύει άλλωστε το δικό του παράδειγμα, που ξαναλειτουργώντας το αθλητικό σωματείο του Πρωτέα κατάφερε να ενεργοποιήσει μια ολόκληρη γειτονιά.
Οι κοινότητες εξακολουθούν να γράφουν την  ιστορία και στις μέρες μας. ευτυχώς!