Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 11:50

Η γιορτή στους Ταξιάρχες σήμερα

Η γιορτή στους Ταξιάρχες σήμερα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Παρουσία του βουλευτή Μίλτου Χρυστομάλλη, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και άλλων αιρετών γιορτάστηκε το πρωί στους Ταξιάρχες ο εορτασμός των αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ…

 

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοίνωσε σχετικά: «Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, εορτά­στη­κε σήμερα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην πόλη της Καλα­μάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παμμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός των Ταξιαρχών, στο κέντρο της πόλης.

Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μη­τροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Εφη­με­ρίους του Ιερού Ναού.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, επικαλέ­στη­κε τη χάρη των Ταξιαρχών για υγεία και δύναμη στις όποιες δοκιμα­σίες της ζωής του κάθε ανθρώπου, επαίνεσε δε τους Ιερείς του Ναού και το λοιπό προσωπικό για την οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Παρέστησαν, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς και Ευστάθιος Αναστασόπου­λος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, καθώς και εκ­πρό­σω­ποι άλλων τοπικών φορέων».