Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 11:42

Ωραία συναισθήματα στην παρουσίαση του βιβλίου του καταξιωμένου χαράκτη και ζωγράφου Τάκη Κατσουλίδη

Ο Τάκης Κατσουλίδης ανάμεσα στον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και πρώην δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο Ο Τάκης Κατσουλίδης ανάμεσα στον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και πρώην δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο

ΜΕΣΣΗΝΗ

Συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, εκτίμησης εκδηλώθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, στη Μεσσήνη, για την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του μεγάλου χαράκτη και ζωγράφου «Το τρίτο βιβλίο»…

 

Τη βιβλιοπαρουσίαση οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μεσσήνης και το Δ.Σ. του Μουσείου. Ο Τάκης Κατσουλίδης, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, περιγράφοντας διάφορα περιστατικά συναισθηματικής αξίας για εκείνον που είχε σταχυολογήσει από ολόκληρη την καλλιτεχνική του πορεία.   

Για το καλλιτεχνικό έργο του Τάκη Κατσουλίδη αλλά και την προσωπικότητά του, τη σεμνότητα και την προσήλωσή του στη δημιουργία ως καλλιτέχνης και ως δάσκαλος, μίλησαν ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και γραμματοσειρών Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και ο γραφίστας και μέλος της AGI Δημήτρης Αρβανίτης, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί του. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη δημιουργία από τον Τάκη Κατσουλίδη γραμματοσειρών του ελληνικού αλφάβητου που αθροιστικά με τα άλλα έργα του τον αναδεικνύουν ως πολυσχιδή καλλιτέχνη αναγνωρισμένου κύρους, στη χαρακτική, τη ζωγραφική και τη σχεδίαση του ελληνικού αλφάβητου αλλά και λογότυπων όπως αυτό του ΕΚΠΑ. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η στιγμή, που ο κ. Χαρατζόπουλος ανακοίνωσε στον Τάκη Κατσουλίδη και στο κοινό ότι από την προσεχή σχολική χρονιά πολλά σχολικά βιβλία θα εκτυπώνονται με τη γραμματοσειρά «Κατσουλίδης», όπως τον ενημέρωσαν πρόσφατα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), πρώην ΟΕΔΒ.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη Κατσουλίδη γιατί διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τιμητικό για μας που υπάρχει το Μουσείο στη Μεσσήνη, όπου εκτίθενται διαχρονικά τα έργα του κι είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό», είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η λειτουργία του Μουσείου και οι σπουδαίες διοργανώσεις με εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, έχουν μεγάλη απήχηση, προσελκύοντας πολλούς φιλότεχνους επισκέπτες στον Δήμο μας. Τόνισε επίσης ότι το Μουσείο, αποτελεί κέντρο παραγωγής πολιτισμού και χώρο εκπαίδευσης χαρακτικής και ζωγραφικής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπεσσής και Ελένη Τσέλιου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον μαέστρο Γιάννη Ζέρβα και τον πρόεδρο των «Φίλων του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης» Δημήτρη Δημητρόπουλο.