Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 13:15

Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Κοσμοπλημμύρα στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

ΤΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκαν νωρίτερα την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, στη Μεσσήνη, η οποία έχει ενθρονιστεί πλέον στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα βρίσκεται για δέκα περίπου ημέρες. Το μεσημέρι ξεκινούν και τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου…

(φωτογραφίες)

Η υποδοχή της εικόνας έγινε στην Αγία Παρασκευή, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, και τον Μητροπολίτη Χαρτούμ και παντός Σουδάν, Εμμουήλ. Ήταν εκεί ο δήμαρχος Μεσσήνης, που γιορτάζει και για το όνομά του, Στάθης Αναστασόπουλος, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στυλιανός Στασινόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς κ.ά.
Στην πλατεία της Μεσσήνης σημειώθηκε πραγματική κοσμοπλημμύρα, την ώρα που σταμάτησε η λιτάνευση της εικόνας για την τέλεση δέησης. Στη συνέχεια η λιτάνευση συνεχίστηκε μέχρι την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, όπου και έγινε η ενθρόνιση της εικόνας.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μετά την ενθρόνιση της εικόνας, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας ο φάκελος του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να καθιερωθεί ως αργία η 20η Σεπτεμβρίου, ημέρα υποδοχής της εικόνας στο Νησί. Επεσήμανε ότι απομένει πλέον, προκειμένου να θεσπιστεί η αργία, δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σε ό,τι αφορά το πανηγύρι, σήμερα καλύπτονται και οι τελευταίες θέσεις, στις οποίες δεν είχαν εγκατασταθεί μικροπωλητές, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι ξεκινούν και τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης, που θα γίνονται ανά μία ώρα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Στ.Μ.