Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 18:45

Ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο σήμερα

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τσερεφού Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τσερεφού

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ
Με τρεις Μητροπολίτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πύλο ο εορτασμός της Πολιούχου του, Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Ήταν οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Χαρτούμ και παντός Σουδάν Εμμανουήλ και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος…

(φωτογραφίες)

Το κήρυγμα έκανε ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Αγγελόπουλος και μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου με τις Φιλαρμονικές της Πύλου και του Λιμενικού Σώματος.
Στο τέλος της Λιτανείας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους κληρικούς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και τον κόσμο, τονίζοντας πως «η Παναγία η Μυρτιδώτισσα θα δώσει δύναμη, υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον έτσι ώστε η πατρίδα μας να δώσει ξανά το παράδειγμα για την ιστορία και τον πολιτισμό της και στους άλλους λαούς».
Στην εορτή παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης, οι πολιτευτές Λ. Φιλιππόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος Γ. Δημακογιάννης, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.