Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 13:11

Με αστυνομικό μπλόκο σε διαμαρτυρόμενους για τις απολύσεις η παρέλαση στην Καλαμάτα

Με αστυνομικό μπλόκο σε διαμαρτυρόμενους για τις απολύσεις η παρέλαση στην Καλαμάτα

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Το αστυνομικό μπλόκο στους λίγους διαδηλωτές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν μετά την παρέλαση, για την απόλυση των εκπαιδευτικών λόγω της εκπνοής της διαθεσιμότητας, καθώς και οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των διαδηλωτών και οπαδών της Ελληνικής Δράσης, ήταν…

(φωτογραφίες)


…αυτά που έδωσαν διαφορετικό τόνο στην παρέλαση της Καλαμάτας για την 25η Μαρτίου.
Στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν συγκεντρωμένοι λίγοι διαδηλωτές, από διάφορους πολιτικούς χώρους και από την Ανοιχτή Συνέλευση, οι οποίοι όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση θέλησαν να διαμαρτυρηθούν.
Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν για αρκετή ώρα, σημειώθηκε ένα μικρό «σπρωξίδι», μέχρι που μερικοί διαδηλωτές κατάφεραν να παρακάμψουν το μπλόκο και ξεκίνησε η διαμαρτυρία, με συνθήματα κατά των απολύσεων, κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται, υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού.
Κάτω από τα γραφεία της «Ελληνικής Δράσης», κίνησης που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της Καλαμάτας και αυτοχαρακτηρίζεται εθνικιστική, σημειώθηκε η λεκτική αντιπαράθεση, ενώ στη συμβολή της Αριστομένους με τη Βασιλέως Γεωργίου όλα τελείωσαν.
Την κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσώπησε ο γραμματέας του ΣΔΟΕ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Στέλιος Στασινόπουλος.
Και στη φετινή παρέλαση ξεχώρισαν οι τοπικοί σύλλογοι, τα μέλη των οποίων παρέλασαν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ αρκετοί έριξαν με τις παλιές μπιστόλες τους…
Στ.Μ.