Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 17:41

Εργαστήρι χορογραφίας «On the road» από το Φεστιβάλ Χορού

Εργαστήρι χορογραφίας «On the road» από το Φεστιβάλ Χορού

ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ένα εργαστήρι χορογραφικής παρέμβασης στον δημόσιο χώρο, με πρωταγωνίστρια την Καλαμάτα και τους κατοίκους της, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με αφορμή τη διεξαγωγή του επετειακού 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (17-24 Ιουλίου)...

ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ένα εργαστήρι χορογραφικής παρέμβασης στον δημόσιο χώρο, με πρωταγωνίστρια την Καλαμάτα και τους κατοίκους της, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με αφορμή τη διεξαγωγή του επετειακού 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (17-24 Ιουλίου)...

Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης να μοιραστούν μαζί τους προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλο υλικό αρχείου που αφορά την Καλαμάτα και τους ανθρώπους της. 
Στο κάλεσμά τους σημειώνουν: 
«Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι 
κάτοικοι της Καλαμάτας, 
Στο επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εμείς οι 6 χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού: Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά προετοιμάζουμε ένα χορογραφικό εργαστήρι αφιερωμένο στην πόλη της Καλαμάτας, που τόσα χρόνια φιλοξενεί την τέχνη μας, το χορό, και τους κατοίκους της! To εργαστήρι μας ονομάζεται «On the road» και είναι ένα συλλογικό χορογραφικό εργαστήρι το οποίο και θα "κατοικήσει" τους δημόσιους χώρους της Καλαμάτας, με στόχο να προετοιμάσει μια παράσταση-περιήγηση στην πόλη που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του φετινού Φεστιβάλ, στις 24 Ιουλίου 2014. 
Όπως εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητό, για την επιτυχία του πιλοτικού αυτού προγράμματός μας που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία έχουμε ανάγκη και τη δική σας συμβολή: 
Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλα υλικά αρχείου που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της. Αναζητούμε ιστορίες που αγγίζουν την ιστορική μνήμη της πόλης, που αφορούν στα κτήρια ή τους δημόσιους χώρους της, τα ήθη και τα έθιμα, τις ζωές των κατοίκων της όπως υπήρξαν ή υπάρχουν μέσα στο χρόνο. 
Εάν θεωρείτε ότι έχετε κάποια αφήγηση, κάποια φωτογραφία, ένα γράμμα ή ένα ντοκουμέντο, κάποια ιστορία ή ακόμα και κάποια "ειδική γωνιά" της πόλης που θα άξιζε να τη μάθουν όλοι σας καλούμε να μας στείλετε ένα κείμενο που να λέει την ιστορία ή το γεγονός που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, μαζί με φωτογραφίες ή άλλο υλικό που πιθανόν να συνοδεύει την αφήγησή σας. 
Στη συνέχεια, είναι πιθανό να σας καλέσουμε να μας πείτε από κοντά την ιστορία σας κάποια στιγμή μεταξύ 9 και 11 Ιουνίου 2014, όταν θα είμαστε στην Καλαμάτα. 
Ολόκληρη η διαδικασία όπως και η παράσταση θα καταγραφούν με δημιουργικούς τρόπους από τους συμμετέχοντες, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, γραφιστικές φόρμες και κείμενα. 
Σε κάθε περίπτωση το όνομά σας θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της παράστασης, στη λίστα των ανθρώπων που συνεισέφεραν με τις ιστορίες τους στην έρευνά μας για το "On the Road" του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 
Προσοχή: Παρακαλούμε, το υλικό που θα φέρετε προσωπικά ή θα ταχυδρομήσετε, να είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ των πρωτοτύπων που έχετε εσείς στην κατοχή σας. 
Μπορείτε να αφήσετε το υλικό σας προσωπικά ή να το στείλετε ταχυδρομικά στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, στη διεύθυνση Αναγνωσταρά και Π. Καίσαρη 6, Ζουμπούλειο Μέγαρο, 24100 ή να το στείλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: syndesmos.chorou@gmail.com 
Προθεσμία αποστολής κειμένου και φωτογραφικού υλικού:  Έως την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014. 
Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: Μαριέλα Νέστορα 6944182731 
Με τη βεβαιότητα της συμβολής σας στην επιτυχία του Εργαστηρίου μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας περιμένουμε! 
Για το Σύνδεσμο Χορού 
Οι Ομάδες και οι Χορογράφοι: 
Ζήτα: Ίρις Κάραγιαν 
Lemurius: Κατερίνα Σκιαδά 
Νταλίκα: Βάσω Γιαννακοπούλου 
Πρόσχημα: Μαρία Κολιοπούλου 
Yelp: Μαριέλα Νέστορα
Φora: Μέντη Μέγα»