Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 19:58

Εκδήλωση για τη νικηφόρα μάχη κατά των Χιτλερικών στο Μαίναλο

Εκδήλωση για τη νικηφόρα μάχη κατά των Χιτλερικών στο Μαίναλο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, που σε σκληρή μάχη νίκησαν τους Χιτλερικούς και τους έτρεψαν σε φυγή από το Μαίναλο, το οποίο κατέστρεφαν προκειμένου να τροφοδοτούν με ξυλεία το ναζιστικό στρατό, τιμάει την Κυριακή το ΚΚΕ…

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, που σε σκληρή μάχη νίκησαν τους Χιτλερικούς και τους έτρεψαν σε φυγή από το Μαίναλο, το οποίο κατέστρεφαν προκειμένου να τροφοδοτούν με ξυλεία το ναζιστικό στρατό, τιμάει την Κυριακή το ΚΚΕ…

Γράφει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας: «70 Χρόνια πριν, τον Ιούνη του 1944, το 2ο Τάγμα του ΕΛΑΣ δίνοντας σκληρή μάχη με τους Γερμανούς, μέσα στην καρδιά του Μαινάλου, διέλυσε ολόκληρη Φάλαγγα Χιτλερικών όπου κατάστρεφαν το Μαίναλο παίρνοντας την ξυλεία προς όφελος την φονικής πολεμικής μηχανής τους. Αποτέλεσμα της μάχης πέρα από τον θάνατο των 60 Χιτλερικών ήταν να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα από το Μαίναλο, να κλειστούν μέσα στην Τρίπολη, όπου αποχώρησαν οριστικά λίγους μήνες αργότερα με την απελευθέρωση της πόλης.
70 χρόνια μετά κρατάμε ζωντανή την μνήμη και τα διδάγματα των ηρωικών λαϊκών αγώνων.
Τότε ο λαός,  με μπροστάρη το ΚΚΕ και τους Κομμουνιστές, οργανωμένος στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ πολέμησε την φονική - ναζιστική μηχανή του Χίτλερ και των ντόπιων συνεργατών του στην Ελλάδα. Οργάνωσε μόνος του την επιβίωσή του, θυσιάστηκε για μια Ελλάδα που θα κάνει κουμάντο ο ίδιος χωρίς εκμεταλλευτές, επέβαλε την αποχώρηση των κατακτητών με το σπαθί του και το όπλο του.
70 χρόνια μετά συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο
Ο λαός έχει την δύναμη. Μόνο ο οργανωμένος λαός, με τον δικό του αγώνα και θυσία μπορεί να επιβάλει αλλαγές προς όφελός του.
Χρειάζεται σήμερα να οργανώσει την δικιά του συμμαχία, την Λαϊκή Συμμαχία. Την ισχυρή αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών. Μόνο αυτός μπορεί να πολεμήσει αποφασιστικά το σύστημα που οδηγεί την πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον πόλεμο και στην ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Το σύστημα των εκμεταλλευτών όπου σήμερα αξιοποιεί τον φασισμό και είναι η μήτρα που τον γεννά.
Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος. Όπως τότε οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί για να τσακίσουν τον λαό όπου σήκωσε τα άρματα στον κατακτητή, έτσι και σήμερα αξιοποιείται για το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Για αυτό προωθεί την στήριξη των εφοπλιστών, αγχώνεται για τα κέρδη των τραπεζών, ψάχνει για τις επιχειρήσεις τσάμπα εργάτες.
Όπως τότε τους τσάκισε ο λαός και τους έριξε την πιο ατιμωτική τιμωρία, έτσι και σήμερα ο μόνος που μπορεί να τους αντιμετωπίσει αποφασιστικά και να τους απομονώσει, στέλνοντάς τους εκεί που τους αξίζει είναι ο λαός. Ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τα τσιράκια τους με γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων».
Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στα Κανελάκια του Μαινάλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και γεύμα στο χωρίο Λιμποβίσι.