Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 00:00

Ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα απόλαυσαν οι Καλαματιανοί

Απόστολος Μυλωνάς και Πέτρος Κωνσταντινέας, γραμματέας και πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών αντίστοιχα Απόστολος Μυλωνάς και Πέτρος Κωνσταντινέας, γραμματέας και πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών αντίστοιχα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΤΟΥ 
Διάφορα είδη άρτου, κουλούρια, λαλάγγια και ό,τι άλλο καλό φτιάχνουν τα αρτοποιεία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες που βρέθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Ήταν μια…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΤΟΥ 
Διάφορα είδη άρτου, κουλούρια, λαλάγγια και ό,τι άλλο καλό φτιάχνουν τα αρτοποιεία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες που βρέθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Ήταν μια… 

…εκδήλωση της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Άρτου (16 Οκτώβρη).
Η Συντεχνία Αρτοποιών είναι η αρχαιότερη συντεχνία επαγγελματιών στη Μεσσηνία, ωστόσο η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά. Η νέα διοίκηση της Συντεχνίας, με πρόεδρο τον Πέτρο Κωνσταντινέα, που έχει αναλάβει καθήκοντα τους δύο τελευταίους μήνες, αποφάσισε την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προβολή του φούρνου της γειτονιάς και των προϊόντων που παρασκευάζει, έναντι στα τυποποιημένα και κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα βιοτεχνιών.
Μιλήσαμε με τον γενικό γραμματέα της Συντεχνίας, Απόστολο Μυλωνά, αρτοποιό στη Μεσσήνη, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το καταναλωτικό κοινό, το οποίο τόνισε ότι συνεχίζει να εμπιστεύεται το φούρνο της γειτονιάς, διαβεβαιώνοντας ότι τα παρασκευάσματα αυτών των αρτοποιείων είναι διατροφικά ανώτερα από τις κατεψυγμένες ζύμες.
Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι η Συντεχνία ξεκινά μια προσπάθεια ώστε να κρατήσει τη σχέση των φούρνων της γειτονιάς με το καταναλωτικό κοινό, ενώ κύριος στόχος μπαίνει το χτίσιμο σχέσης και με τις νέες ηλικίες, που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει δεσμούς με τα αρτοποιεία.
Επίσης ο κ. Μυλωνάς, τρίτη γενιά αρτοποιός, αναφερόμενος στη κρίση σημείωσε ότι είναι γεγονός πως οι καταναλωτές έχουν μειώσει την ποσότητα του άρτου και των άλλων αρτοσκευασμάτων που προμηθεύονται από τους φούρνους. Την ίδια ώρα,  οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τα αρτοποιεία έχουν ακριβύνει, ωστόσο οι τιμές των παρασκευασμάτων μένουν σταθερές για να κρατηθεί όσο γίνεται στα σημερινά επίπεδα η ζήτηση. Αυτή η κατάσταση, είπε, έχει φέρει τα αρτοποιεία σε δύσκολη κατάσταση ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Όσον αφορά την εκδήλωση στην πλατεία, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι απόφαση της Συντεχνίας είναι αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο εξής, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου, κάθε έτος όμως σε διαφορετική πόλη της Μεσσηνίας.
Στ.Μ.