Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 00:00

Η Ρέα Γαλανάκη στην Καλαμάτα για το ιστορικό μυθιστόρημα

Η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Βασιλική Σακκά με τη Ρέα Γαλανάκη Η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Βασιλική Σακκά με τη Ρέα Γαλανάκη

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 
Το βιβλίο της «Θα υπογράφω Λουί» στάθηκε αφορμή για να βρεθεί στην Καλαμάτα η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, προσκεκλημένη του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας…

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 
Το βιβλίο της «Θα υπογράφω Λουί» στάθηκε αφορμή για να βρεθεί στην Καλαμάτα η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, προσκεκλημένη του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας… 

Το ιστορικό μυθιστόρημα, που αναφέρεται στη συναρπαστική ζωή του πολιτικού, στοχαστή, ποιητή και συγγραφέα Ανδρέα Ρηγόπουλου (1821-1889), μελέτησε πρόσφατα η Λέσχη Ανάγνωσης του Συνδέσμου. Έτσι στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, πέρα από την αναφορά στο συγκεκριμένο βιβλίο έγινε λόγος και για το συγγραφικό είδος του ιστορικού μυθιστορήματος. 
Το καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαρία Τσαγκαράκη, η οποία σημείωσε πως ήταν η δεύτερη φορά που η Ρέα Γαλανάκη βρισκόταν στην πόλη ως προσκεκλημένη του ΣΦΜ - η προηγούμενη ήταν στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Λογοτεχνικά Απογεύματα». 
Για το ιστορικό μυθιστόρημα μίλησε η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Βασιλική Σακκά. Επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έκρηξη όσον αφορά στην έκδοση βιβλίων που εντάσσονται στην κατηγορία του ιστορικού μυθιστορήματος. Ωστόσο, όπως είπε, πολλά από τα βιβλία του είδους δεν αποτελούν σοβαρές δουλειές και δεν έχουν να προσφέρουν ούτε από ιστορικής αλλά ούτε και από λογοτεχνικής πλευράς. 
Παίρνοντας και πάλι το λόγο η Μαρία Τσαγκαράκη παρουσίασε τις εντυπώσεις των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης για το «Θα υπογράφω Λουί». Έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό βιβλίο με μεγάλο ενδιαφέρον, ένα βιβλίο για την πολιτική και τον έρωτα, μέσα από τη ζωή του Ανδρέα Ρηγόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε στη θάλασσα και αυτοκτόνησε στη θάλασσα. Ένα βιβλίο που απαιτεί αφοσίωση, καθώς θα χαρακτηριζόταν δύσκολο στην πρώτη του ανάγνωση. 
Σχετικά με το ιστορικό μυθιστόρημα η Ρέα Γαλανάκη είπε ότι κάνει πολύ μεγάλη έρευνα και πως όλα τα στοιχεία και τα γεγονότα που παρουσιάζει είναι απολύτως εξακριβωμένα, ενώ τα έργα της εστιάζουν σε δράματα προσώπων. Ειδικά για το «Θα υπογράφω Λουί» σημείωσε πως είναι ίσως το σημαντικότερο βιβλίο της. 
Ακολούθησε συζήτηση και η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις που της έγιναν από τον κόσμο.