Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 00:00

Σήμα πιστοποίησης για εστιατόρια με αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή

Σήμα πιστοποίησης για εστιατόρια με αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Η επίσημη παρουσίαση του Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για Εστιατόρια, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Elite, στην Καλαμάτα…

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Η επίσημη παρουσίαση του Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για Εστιατόρια, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Elite, στην Καλαμάτα…

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ως εταίρος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «MedDiet», σε συνεργασία με διεθνή επιστημονική ομάδα 13 συνεργατών από 6 μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αίγυπτο, το Λίβανο και την Τυνησία, δημιούργησε ένα κοινό Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια. Το σήμα θα κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και φιλοδοξεί να εξαπλωθεί σταδιακά και εκτός της περιοχής της Μεσογείου. 
Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα υποστηρίξει τα εστιατόρια που ενδιαφέρονται να προωθήσουν την αυθεντική Μεσογειακή / Μεσσηνιακή Διατροφή, με την εφαρμογή και την προώθηση «Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής» στην Ελλάδα, με αφετηρία τη Μεσσηνία. 
Το «Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια», απευθύνεται σε εστιατόρια που λειτουργούν καθόλα νόμιμα και έχουν ή σκοπεύουν να αποκτήσουν προφίλ μεσογειακού εστιατορίου. 
Περιλαμβάνει προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα εστιατόρια για την απόκτηση του Σήματος, το λογότυπο και τη συντονισμένη εικόνα του Σήματος Ποιότητας, καθώς επίσης και ειδικό κανονισμό όπου ορίζονται οι κανόνες για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των απαραίτητων εργαλείων εφαρμογής του συστήματος πιστοποίησης. 
Σκοπός του είναι η δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος για τα εστιατόρια, μέσω της προσφοράς αυθεντικής Μεσσηνιακής / Μεσογειακής Διατροφής, με τη δημιουργία ενός ανανεωμένου προφίλ και νέων εξαιρετικά επίκαιρων υπηρεσιών, αντιπροσωπευτικών της υγιέστερης διαβίωσης που πρεσβεύει η Μεσογειακή Διατροφή, βασιζομένη σε προϊόντα του τόπου μας, την παράδοση και την κουλτούρα μας, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά το λειτουργικό κόστος. 
Σε πρώτο στάδιο το «Σήμα Ποιότητας» θα αποκτήσουν χωρίς κόστος 40 εστιατόρια. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα και σε αυτή θα μιλήσουν για το θέμα:

Απόστολος Παπαφωτίου, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Δημήτρης Μανιάτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: «Έργο MedDiet: Κοινές ενέργειες και οφέλη»

Δημήτρης Μανιατάκης, πρόεδρος Μανιατακείου Ιδρύματος: «Μεσογειακή Διατροφή. Άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»

Νίκος Κατσαρός, αντιπρόεδρος New York College, τ. πρόεδρος ΕΦΕΤ, ομάδα έργου MedDiet: «Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για Εστιατόρια»

Καλλικράτης Γιαννιός, ομάδα έργου MedDiet: «Οφέλη και πλεονεκτήματα Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για Εστιατόρια»

Βασίλης Γεωργακόπουλος, Δρ τεχνολόγος τροφίμων, Πάρης Κωστόπουλος, executive chef, Στέλιος Μπαρμπέας, executive chef (μέλη ομάδας έργου MedDiet): Γενικό πλαίσιο εφαρμογής Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για Εστιατόρια (προϋποθέσεις, διαδικασίες, αξιολόγηση, στάδια εφαρμογής).