Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 18:07

Όνειρα και φαντασία για μικρούς και μεγάλους στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Εύη Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Μαρία Λαδά, Κώστας Κατσουλάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Πασσάς, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου και Γιάννης Κουμουνδούρος Εύη Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Μαρία Λαδά, Κώστας Κατσουλάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Πασσάς, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου και Γιάννης Κουμουνδούρος

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
Το πιο πολυπαιγμένο ίσως θεατρικό έργο, που ωστόσο καθηλώνει τους θεατές με την ποιότητα και τα μηνύματά του, παρουσιάζει, για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας…

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
Το πιο πολυπαιγμένο ίσως θεατρικό έργο, που ωστόσο καθηλώνει τους θεατές με την ποιότητα και τα μηνύματά του, παρουσιάζει, για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας…

Είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτιάς» του Σαίξπηρ, σε διασκευή της Κάκιας Ιγερινού και σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 28 Δεκέμβρη, στις 11.30 το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ, που έρχεται μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας, μίλησαν, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος και οι συντελεστές της παράστασης.
Ο πρόεδρος της Φάρις ξεκίνησε την τοποθέτησή του περιγράφοντας το δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα μέσα στο οποίο καλείται να συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία το ΔΗΠΕΘΕΚ. Όπως τόνισε, τα χρήματα που διαθέτει το κράτος για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου είναι ελάχιστα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες για να κρατηθεί το ΔΗΠΕΘΕΚ όρθιο. Πρόσθεσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος ότι η προσπάθεια αυτή ναι μεν συνδέεται και με τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτός ο στόχος η στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ θα εξακολουθούσε να είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, γιατί αναγνωρίζει το ρόλο του σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό.
Επιπλέον ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι σε αυτή την παραγωγή το ΔΗΠΕΘΕΚ δείχνει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της πόλης, συνεργαζόμενο με ηθοποιούς που κατάγονται από την περιοχή.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης σημείωσε ότι εισηγήθηκε στη διοίκηση της «Φάρις» το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου, επειδή αφενός είναι πολύ σημαντικό για τις νέες ηλικίες να έρχονται σε επαφή με ένα τόσο σπουδαίο κείμενο ενός τόσο μεγάλου συγγραφέα και αφετέρου η διασκευή της Κάκιας Ιγερινού είναι εξαιρετική και ανταποκρίνεται σε όλες τις ηλικίες.
Ακόμη ο Κώστας Κατσουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι η συνεργασία του με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης είναι εξαιρετική, ενώ κλείνοντας σχολίασε ότι η Καλαμάτα δεν είναι μόνο η πόλη του χορού αλλά και του θεάτρου και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΔΗΠΕΘΕΚ, τονίζοντας ότι «η πόλη δικαιούται να έχει το θέατρό της με πολύ έντονη και δυναμική παρουσία».
Σημειώνεται ότι στην πρεμιέρα της Κυριακής αναμένεται να παραβρεθεί και η Κάκια Ιγερινού.
Οι χορογραφίες είναι της Μαρίας Λαδά, που σημείωσε ότι «η παράσταση θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας». Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κυριακού μίλησε για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα καμαρίνια. Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Πασσάς σημείωσε ότι το έργο είναι σκηνοθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η ηθοποιός Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου αναφέρθηκε στα πολλά μηνύματα που βγαίνουν από αυτό το έργο. Μίλησαν ακόμη οι ηθοποιοί Γιάννης Κουμουνδούρος, Αλεξία Μουστάκα και Εύη Γιαννακοπούλου, η οποία είναι και βοηθός σκηνοθέτη, ενώ παίζει και ο Καλαματιανός ηθοποιός Γιώργος Τσαπόγας.
Παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
• Δευτέρα 29-12-2014, Τρίτη 30-12-2014, ώρα 11.30 π.μ.
• Παρασκευή 2-1-2015, Σάββατο 3-1-2015, Κυριακή 4-1-2015, ώρα 11.30 π.μ.
• Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία από την Πέμπτη 8-1-2015, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί στην Κεντρική Σκηνή.
Τηλ. επικοινωνίας: 27210 82616 & 6983 581023.
Στ.Μ.