Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος και στα Μουσεία της Μεσσηνίας

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος και στα Μουσεία της Μεσσηνίας

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ
Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα αλλά και την Κυριακή 24 Μαΐου…

Συγκεκριμένα όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Μεσσηνίας θα είναι σήμερα ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Αρχαιολογικό της Καλαμάτας θα γίνουν εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην έκθεση «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας». Ώρες: 11:00 - 13:00. Τηλ: 27210 83485, 27210 63100.
Την Κυριακή 24 Μαΐου «Το μουσείο πάει...ποδήλατο». Θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική - αρχαιολογική περιήγηση στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε βόλτα», με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τα μνημεία της πόλης και παράλληλα την προώθηση της χρήση του ποδηλάτου στην κατεύθυνση της υιοθέτησης περιβαλλοντικά φιλικότερων τρόπων μετακίνησης. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων και θα καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, με ενδιάμεσες στάσεις στο Κάστρο της Καλαμάτας και στον ναό των Αγ. Αποστόλων. Στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τόπος και ώρα συνάντησης: Πάρκο Λιμενικού, 10:00 π.μ. Διάρκεια προγράμματος: περίπου 4 ώρες.
Σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σημειώνεται για τη σημερινή μέρα: «Στις 18 Μαΐου εορτάζεται κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων που στοχεύουν παράλληλα στην προβολή του έργου τους και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 είναι: "Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία", επιθυμώντας να επισημάνει τις δυνατότητες που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, μια κοινωνία με προοπτικές».